ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi Devlet Hastanesi'nde bel fıtığı ameliyatı olan 49 yaşındaki Kemal Gündüz, pansumanını yapan hastane personeli Sebahattin Yirmibeş tarafından dövüldüğünü iddia ederek polise başvurdu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, işçi statüsünde çalışan Sebahattin Yirmibeş'in pansuman yapma yetkisinin bulunmadığı, ancak bazı doktorların inisiyatifi doğrultusunda pansuman yaptığı öğrenildi.

Olay, geçen Pazar günü meydana geldi. Çaycuma'da bir kağıt fabrikasında işçi olarak çalışan 2 çocuk babası Kemal Gündüz, 15 Haziran'da Çaycuma Devlet Hastanesi'nde bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle ameliyat oldu. Ameliyatının ardından Genel Cerrahi Bölümü'nde tedavi altına alınan Gündüz, iddiaya göre 28 Haziran günü saat 18.00 sıralarında odasına gelen hemşireye ameliyatın ardından iltihap yapan yarasına pansuman yapılmasını istedi. Hemşirenin talimatı üzerine Sabahattin Yirmibeş de pansuman yapmak üzere odaya geldi.

Bu sırada odanın önünde duran temizlik görevlisi Resul İncegül, Yirmibeş'e, "Daha sabah yaptılar bunun pansumanını, sen niye pansuman yapıp duruyorsun" dedi. Pansumanı yapılan Gündüz, odasından çıkıp, temizlik görevlisine, "sen ne karışıyorsun pansuman işine" diyerek tepki gösterdi. Hasta ve temizlik görevlisi arasındaki tartışmayı hemşireler önledi.

Temizlik görevlisinin durumu anlattığı Sebahattin Yirmibeş ise, yaklaşık 10 dakika sonra odaya gelerek Kemal Gündüz'ü dövdü. Önceki gün hastaneden taburcu olan Gündüz, olayı şöyle anlattı:

"Ben zaten yatakta uyumak üzereydim. Yakamdan tuttu kaldırdı, iki üç tane vurdu ve tekrar yatağa itti. Sonra tekrar tuttu yakamdan kaldırdı, odanın duvarlarına sürttürerek beni tartakladı. Ameliyat yerim iltihap yapmıştı zaten, o sırada kanadı. Sonra hemşire geldi. O da çekti gitti. Sonra zaten bayılmışım. Kendime geldiğimde de polisi arayarak şikayetçi oldum."

Gündüz'ün şikayeti üzerine hastaneye gelen polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Yüzünde ve boyun kısmındaki darp izleri nedeniyle, `Basit müdahale ile iyileşir' raporu alan Gündüz'ün ifadesine başvuran polis, Sebahattin Yirmibeş ile Resul İncegül'ün de ifadelerini aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

PANSUMAN YAPMA YETKİSİ YOK
Hastane yöneticileri ise, Sebahattin Yirmibeş'in işçi statüsünde çalıştığını, bu yüzden hastane olarak hakkında bir soruşturma yapamadıklarını, ancak olayı İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirdiklerini söylediler. Hastanedeki pansuman işlerinin görevli 2 ortopedi teknisyeni tarafından yapıldığını söyleyen yöneticiler, Yirmibeş'in getir götür işlerini yaptığını, pansuman yapma yetkisinin bulunmadığını, ancak bazı doktorların inisiyatifi doğrultusunda pansuman da yaptığını söylediler.