Espiye Kaşdibi Bölge Yatılı Okulu'nda öğrenim gören 12 yaşındaki Songül Gök, geçen 28 Kasım'da yüksek ateş ve halsizlik şikayetleriyle Espiye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Nöbetçi doktor A.P.U., muayene ettiği Songül Gök'ü iddiaya göre serum verdikten sonra evine gönderdi. Ancak birkaç gün sonra durumu ağırlaşan Songül Gök, Giresun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi.

Küçük kızın test sonucunda H1N1 virüsü taşıdığı belirlendi. Olayın ardından Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, doktor A.P.U. hakkında olayda ihmali olduğu gerekçesiyle soruşturma başlattı. Genç doktor, soruşturmanın açılmasının ardından görevinden istifa etti.

Geçen perşembe günü Espiye Devlet Hastanesi'ne gelen A.P.U., koluna damar yolu açtırdı ve personel tuvaletine girdi. İddiaya göre burada vücuduna potasyum yüklemesi yaptığı öğrenilen A.P.U., bir süre sonra eski mesai arkadaşları tarafından yarı baygın halde bulundu. Espiye Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalesinin ardından Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne sevk edilen A.P.U.'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı ve tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Doktor A.P.U.'nun, Songul Gök'ün ölümünün ardından bunalıma girdi ve onun ölümünden kendisini sorumlu tuttuğu ileri sürüldü./milliyet