Didim Kaymakamı Ali Katırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Didim Devlet Hastanesine karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle başvuran yerli turist sayısının 81'e ulaştığını söyledi. 
     Hastanenin kapasitesinin yetersizliği nedeniyle 31 hastanın İzmir, Aydın ve Söke'deki hastanelere sevk edildiğini, 18 hastanın ise ayakta tedavi edildiğini anlatan Katırcı, şu bilgileri verdi: 
     ''Hastanemize en son başvuru saat 02.30'da geldi ve toplam müracaat eden turist sayısı 81'e ulaştı. Otelde de gerekli kontrolleri yaptık. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri otelden gıda numunesi ile havuz ve içme sularından numuneler alarak araştırmayı başlattı. Öncelikle sağlık işlemlerini yürütüyoruz, ardından idari işlemler yapılacak.'' 
     Katırcı, konuyla ilgili Didim Cumhuriyet Savcılığı tarafından da adli soruşturma yürütüldüğünü bildirdi. 

KONUYLA İLGİLİ OTELİMİZİN HİÇ BİR BAĞLANTISI YOK

Didim First Clas Otel İşletme Müdürü Bayram Ekinci, ilçede gıda zehirlenmesi şüphesiyle 81 kişinin hastaneye başvurması olayı ile otellerinin bağlantısının bulunmadığını bildirdi. 
     Ekinci, yaptığı yazılı açıklamada, Altınkum Mahallesi Oteller Bölgesi'ndeki bir otelde meydana gelen zehirlenme olayında rahatsızlanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti. 
     Kendi otellerinin de aynı bölgede bulunduğunu vurgulayan Ekinci, şunları kaydetti: 
     ''Zehirlenme olayıyla otelimizin herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Otelimizin her türlü denetlenmesi yapılmış olup, resmi evrak elimizde mevcuttur. Otelimize gelen ve gelecek olan tüm misafirlerimiz gönül rahatlığı içerisinde olabilirler.''