Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne 30 metre kala otomobiliyle kaldırıma çarpan ve kalp kirizi geçirdiği belirlenen Yrd. Doç. Dr. Tunç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay, bugün saat 06.30 sıralarında meydana geldi. KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'in danışmanı Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Tunç, Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampusu'nun içinde bulunan lojmanında ailesiyle birlikte sahur yaptıktan sonra tekrar uyudu. Sabah saatlerinde göğsünde sıkışmayla uyanan Yrd. Doç. Dr. Tunç, alisini uyandırmak istemedi ve 61 AS 414 plakalı otomobiliyle yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne gitmek istedi. Ancak, Yrd. Doç. Dr. Tunç, Acil Servis girişine 30 metre kala ağır bir kriz geçirince direksiyon kontrolünü kaybetti ve aracı kaldırıma çarparak durdu. Kazayı gören hastane personeli, Yrd. Doç. Dr. Tunç'un yardımına koştu ve onu hemen hastaneye kaldırdı. Ancak Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Tunç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İlk belirlemelere göre kalp krizinden öldüğü saptanan Yrd. Doç. Dr. Tunç'un kesin ölüm nedeni otopsinin ardından ortaya çıkacak.

Bir süre önce pankreas ameliyatı geçiren Yrd. Doç. Dr. Tunç, 1998- 2002 yılları arasında Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış, 2002 yılında Ankara Talim Terbiye Kurulu üyeliğine atanmıştı. Yrd. Doç. Dr. Tunç, 2008 yılından bu yana da KTÜ Devlet Konservatuarı Müdürlüğü'nü ve KTÜ Rektör Danışmanlığı görevini yürütüyordu.

Yrd. Doç. Dr. Tunç'un cenazesi, Farabi Hastanesi morguna kaldırıldı. Yrd. Doç. Dr. Tunç için yarın KTÜ Rektörlüğü önünde tören düzenleneceği, ardından da cenazesinin toprağa verileceği belirtildi.