Sağlık Bakanlığı, yayımladığı genelgeyle sağlık çalışanlarının sağlık kuruluşlarına yarım saatte ulaşabilecek mesafede ikamet etmelerini istedi.

Sağlık Bakanlığı, personelin ikametine ilişkin yayımladığı genelgede, sağlık çalışanlarının mesai saatleri dışında da ihtiyaç duyulabileceğini belirtti.

Bakanlık, personelin ikametinin, sağlık kuruluşlarına yarım saat içinde ulaşabilecekleri şekilde düzenlenmesini istedi.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; genelgede, şu ifadelere yer verildi:

'Kamu ve özel sağlık kuruluşlarında sağlık hizmetlerinin verimli ve aksamadan yerine getirilmesini temin amacıyla sağlık personelinin ihtiyaç duyulan en kısa sürede sağlık kuruluşuna ulaşması gerekmektedir. Bu itibarla ilgili personelin normal ulaşım şartında 30 dakika içinde sağlık kuruluşunda bulunmasını sağlayacak şekilde kanun hükmüne riayet edilmelidir.'

Genelgede, eş durumu, sağlık sorunu ya da 30 dakikalık mesafede ev bulunamaması gibi durumlarda, sürenin esnetilebileceği belirtildi. Genelgeye aykırı hareket eden personel hakkında idari ve disiplin işlemi yapılacağı da hükme bağlandı.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise Bakanlık genelgesine tepki gösterdi. Kahveci, "Sağlık çalışanlarına haksızlık yapılıyor" dedi.