Vali Hüseyin Avni Coş"un yeni görev yerinde gerçekleştirdiği ilk temel atma törenine AK Part) Aydın Milletvekilleri Atilla Koç, Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem, ilçe kaymakamları, İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.
Temel atma töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, “Buharkent ilçemizde 1 Sağlık Ocağı ve 4 Sağlık Evi bulunmaktadır. İlçemizde 5 Hekim, 1 Diş Hekimi olmak üzere toplam 35 sağlık personeli görev yapmaktadır. Buharkent İlçe Hastanesi inşaatının toplam 1000 m2 ve 2 katlıdır ve tamamlandığında 431 bin TL"ye mal olacaktır. Bu projemiz Sağlık Müdürlüğü döner sermaye imkânlarıyla karşılanacaktır. Hastane bünyesinde poliklinik, laboratuar, diş tedavi ünitesi, 112 Acil İstasyonu, koruyucu sağlık hizmetlerinin verildiği alanlar ve toplantı salonu bulunacaktır. Yataklı tedavi servisi açılmasıyla gerektiğinde hastalarımız banyolu, tuvaletli odalarda yatarak tedavilerini yaptırabileceklerdir. 2009 Haziran dönemi uzman hekim atamalarıyla Buharkent"e 1 Aile Hekimi Uzmanı atanmıştır. Göreve başladığında hasta muayenesinin yanında, şeker, tansiyon gibi kronik hastalıklara heyet raporu çıkartabilinecektir” dedi.
Aydın"ın geleceği parlak illerden birisi olduğunun altını çizen Vali Coş da, “Aydın"da yatırım patlaması olmasını istiyoruz. Şu anda sağlık hizmetleri açısından çok önemli olan hastanemizin temelini atıyoruz. Aydın ve ilçelerinde yatırımlar devamlılık kazanacaktır. Ancak bu yatırımların hayata geçmesi için iş adamlarımızdan da destek istiyoruz. Aydın"a geleli 1 hafta oldu. İlimizin bu konuda eksikleri olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Temel atma töreninde Aydın iline uzman hekim atamalarında ve 2. basamak hastanelerin yatırım planlanmasında göstermiş olduğu öncelik ve yardımlardan dolayı Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Orhan Koç"a, Vali Hüseyin Avni Coş tarafından plaket verildi.
Plaket töreninin ardından Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve AK Parti Aydın Milletvekilleri Atilla Koç, Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem tarafından Buharkent İlçe Hastanesi"nin temel atma töreni gerçekleştirildi.