Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP İstanbul milletvekili Prof. Dr. Sacid Yıldız"ın soru önergesine verdiği yanıtta, hastanelerde ek güvenlik önlemlerinin alındığını kaydetti. Bakan Akdağ, “İmkanlar ölçüsünde gelişen teknolojiye paralel olarak, giriş-çıkış kontrolleri ve hastane içindeki olumsuzlukların idareciler tarafından tespitini sağlamak açısından, mahremiyeti de koruyacak şekilde, birimlerin kamera sistemi ile görüntülenmesi sağlanacak. Görüntüler kaydedilerek arşivde saklanacak. Böylece, kurum ve kuruluşlarımızın güvenliğinde teknolojik imkanlardan daha fazla faydalanılacak” dedi.

Bakan Akdağ, hastanelerde görev yapan özel güvenlik görevlilerine, sosyal ilişkilerde ve vatandaş ile iletişimde daha duyarlı olmaları için eğitim verileceğini de ifade etti. Hastanelerde görev yapan özel güvenlik personellerinin 120 saatlik eğitimin ardından yapılan sınavla belirlendiğini belirten Akdağ, belgesiz personelin çalıştırılmadığına vurgu yaptı.

Hastaneler, hasta mahremiyetini gözeterek, hastane koridorlarına ve genel hizmet alanlarına kamera sistemi kuracak. Böylece, hem hasta hem de sağlık personelinin korunması amaçlanıyor. Kameralı sistemle, personelin hastaya yönelik davranışı da kontrol altına alınmış olacak. Bu sistemle, hırsızlık olayları da denetim altına alınacak.