Yangın tatbikatını Hastane Müdürü Cengiz Bayar yönetti. Senaryo çerçevesinde Hastanenin Genel Cerrahi Bölümünde 207"nolu odada yangın çıkarıldı ve ikaz sesiyle hasta, hasta yakınları ve hastane personeli uyarılırken, belirlenen ekipte tedbirlerini aldı. Daha sonra Hastanenin giriş kapısı, poliklinik kapısı ve 3 ayrı yangın çıkış kapılarından çıkışlar sağlandı. Ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangın yerine ulaştı. Yangı müdahale edildikten sonra hasta (maket hasta) sedyeyle pencereden kurtarıldı. Hasta olay yerinde bekletilen Ambulansla Acil Servise kaldırıldı. Yangın esnasında hasta, hasta yakınları ve hastane personeli belirlenen alanda toplandı.

Düzenlene tatbikatla ilgili bilgiler veren Didim Devlet Hastanesi Müdürü Cengiz Bayar “Didim Devlet Hastanesi olarak 2009 yılı içerisinde bir tatbikat planı yapmıştık ve bunu gerçekleştirdik. Gerek Sivil Savunma gerekse Toplam Kalite Yönetimi çalışmaları kapsamında yılda 2 sefer tatbikat düzeliyoruz. Hastane tahliye tatbikatının ilk kez düzenledik. Yine planlama gereği her yıl bir kez tatbikat düzenleyeceğiz” dedi.

Bayar Genel Cerrahi Servisinde çıkan bir yangına müdahale edildiğini, hasta, hasta yakınları ve personelin nerede toplanacağı, nerelerden çıkış yapılacağı ve yangına ilk müdahale ve hastanın çıkarılışını uygulayarak tatbikatın tamamlandığını kaydederken “Yaptığımız tatbikat genel olarak başarılı geçti ve belirlediğimi zamanda bunları gerçekleştirdik. Bu anlamda hasta ve hasta yakınlarına duyarlılıkları ve yardımları için teşekkür ediyoruz. Komuta merkezi ve bu tatbikatın uygulanması ve yapılmasında emeği geçen Özdemir Günday hocamızı teşekkür ediyorum” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi Afet Eğitim Uzmanı Özdemir Günday ise Didim Devlet Hastanesinde böle bir tatbikatın gerçekleşmenin önemli olduğunu kaydederken “Bu tür tatbikatlarda eksiklikler tespit edilir ve önlemler alınır. Tatbikat bir eğitimdir ve bugünkü tatbikat iyi bir çalışma oldu.”dedi.