Beyin damarı tıkanıklığı ve böbrek yetmezliği sonucu Zeytinburnu'ndaki bir hastanenin yoğun bakımına yatırılan 83 yaşındaki Veysel Eseler 5 Mart Cumartesi günü yaşamını yitirdi. İddiaya göre, hastane yaşlı adamın çocuklarına haber vermeyi unuttu, Eseler morga konuldu. Eseler'in ölümünden yaklaşık 20 saat sonra babasını ziyarete giden Fikret Eseler'e, 'Cenazeyi mi almaya geldiniz?' diye soruldu. Bu soruyla yaşlı adamın öldüğü öğrenildi.

"ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ"
Ağabeyinin bu söz üzerine fenalık geçirdiğini, tansiyonunun fırladığını söyleyen Yasemin Erbay, "Acımızı yaşarken bir de hastanede tartışma yaşadık. Bizi cep telefonlarımızdan aradıklarını, ancak ulaşamadıklarını söylediler. Oysa ne benim, ne de yiğenimin cebi aranmış. İkimizin de cep telefonları vardı. Cep telefonu kayıtlarımız incelensin. Burada bir can var. Bu sorumsuzluğun peşini bırakmayacağız, mutlaka şikayetçi olacağız" diye konuştu.

"ÖLDÜĞÜNÜ 20 SAAT SONRA ÖĞRENDİK"
Erbay, "Babamın ölüm raporunda ölüm saati Cumartesi günü saat 17.45 yazılı. Ağabeyim ise ertesi gün saat 15.30'da babamı ziyarete gidiyor. Yaklaşık 20 saat boyunca ölüm olayını öğrenmedik. Sanırım bize söylemeyi unuttular. Bu bir skandaldır" dedi. Olayı İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı'na bildireceklerini ifade eden Erbay, babalarının ölümünü geç öğrendikleri için yurtdışında bulunan akrabalarının cenazeye yetişemediklerini de sözlerine ekledi.

HASTANE: "HASTANIN ÖLÜMÜNÜ HABER VERDİK"
Hastane yetkilileri ise, iddiaları, "Hastanın vefat ettiği, hasta yakınlarına haber verilmiş. Hatta Cumartesi günü hastanın durumunun kötüleştiği de bildirilmiş. Ancak aile kalabalık olduğundan haberi olmayanlar olabilir" diyerek yanıtladı.

habertürk