Hastane bahçesinde yapılan tatbikata Kuşadası Sivil Savunma Müdürü Ali Erkmen, Belediye İtfaiye Müdürü İsmail Çimili, itfaiye personeli ile hastaneden doktorlar, hemşireler ve diğer personel katıldı.
Tatbikattan önce Kuşadası Sivil Savunma Müdürü Ali Erkmen ve Kuşadası Belediyesi İtfaiye Müdürü İsmail Çimili hastane personelini yangın öncesi, yangın anı ve yangın sonrası yapılması gerekenleri tüm ayrıntılarıyla açıklayıp, yangın çeşitlerine göre kullanılacak malzemeler hakkında bilgi verip soruları cevapladılar. Daha sonra itfaiye personeli tarafından ateş yakılarak söndürme çalışması hastane personeline uygulamalı olarak gösterildi.
Kuşadası Belediyesi İtfaiye Müdürü İsmail Çimili; “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için 24 saat aralıksız görev başındayız. Öte yandan talep gelen yerlere giderek yangın konusunda tatbikatlar yaparak vatandaşlarımızı yapmaları gerekenler hakkında bilgilendiriyoruz. Bu kapsamda Devlet Hastanesi personelimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz tatbikat da faydalı oldu” dedi.