Bir polis memuru da gazdan zehirlendi.

Taksim Meydanı'ndaki müdahalenin ardından başta İstiklal Caddesi olmak üzere ara sokaklara dağılan göstericilere Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesi sırasında sıkılan biber gazları arasında kalarak kalp krizi geçiren şahıs hayatını kaybetti.

İstiklal Caddesi'ndeki olay yerine gelen ambulans, önce kalp krizi geçiren İshak Kavlo isimli şahsa müdahale etmeye çalıştı. Ancak daha sonra polislerin çağrısı üzerine ambulans yaralı polisin yanına sevk edildi. Yaralı polis, ambulansa konulurken, arkadaşları basın mensuplarının görüntü almasını engelledi.

Bu arada, kalp krizi geçirdiği öğrenilen İshak Kavlo da, bir taksiye bindirilerek 25 metre ötedeki ambulansın yanına getirildi. Ambulansın kapısı açılamayınca kısa süreli panik yaşandı. Kapının açılmasının ardından kalp krizi geçiren yaşlı şahıs ambulansa konularak Taksim İlkyardım Hastanesi'ne götürüldü.

İshak Kavlo'nun hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Çıkan olaylarda biber gazından zehirlenen polis mumuru Cengiz Kandil Alman Hastanesi'ne kaldırıldı ve burada ciğer filmi çekildi. İstanbul Barosu'nun toplantısına giderken yolda kafasına taş isabet eden ve kanlar içinde kalan Avukat Burcu Aslan da aynı hastanede tedavi altına alındı.

Öte yandan, müdahaleler nedeniyle İstiklal Caddesi savaş alanına döndü. Başta MC Donalds, İMG Bank, İş Bankası ve bazı işyerlerinin camları kırıldı.

Sokaktaki kaldırım taşlarını söken göstericiler, polise ve panzere bu taşlarla saldırdı. Polis gruplara, gaz bombası sıkarak karşılık verdi. Sıkılan gazlardan dolayı, İstiklal Caddesi ve ara sokaklar gaz bulutu altında kaldı. Sokakta bulunan hemen hemen bütün vatandaşlar biber gazından etkilendi.

Caddede bulunan iş yerleri de kepenkleri kapattı./haber7