Konya'da, geçen yıl 3 Mayıs'ta misafirliğe gittiği halasının evinin önünde arkadaşlarıyla oynayan 9 yaşındaki Samiye Karapınar'a, sürücüsü alkollü olduğu iddia edilen otomobil çarptı. Kazadan sonra sürücü kaçarken, otomobilin 10 metre sürüklediği çocuk aracın altından yakınları tarafından çıkarılarak Konya Numune Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı.
Burada yapılan ilk müdahalenin ardından aynı gün hayati tehlike şüphesiyle Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen kız çocuğuna ailenin iddiasına göre, gerekli ilgi gösterilmedi. İddiaya göre, ayağındaki yara için tedavi uygulanan, kafatasındaki çatlak ve sol gözündeki ödemle ilgili tomografi cihazı arızalı olduğu için tomografi çekilmeden, kız çocuğunun önemli bir sağlık sorunu olmadığı bildirildi. Çocuklarıyla ilgilenilmediğini savunan aile 5 gün sonra hastaneden ayrılarak tomografi cihazı çalışan Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Burada da çocuğun sağlık durumunda sorun olmadığı bildirilince aile, kızlarını eve götürdü. Çocuğun gözünde kayma olduğunu fark eden aile bu kez önce özel hastanelere daha sonra da Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan kontrollerde aileye, kazanın olduğu günlerde gerekli tedavi uygulanmadığı için kızlarının görme yeteneğini yüzde 90 oranında kaybettiğine ilişkin rapor verildi. İlerleyen günlerde görme kaybı yüzde 95'e kadar çıkan kız çocuğunun bir süre sonra tamamen göremeyeceği öğrenildi.
Baba Ali Barış Karapınar, yaşadıkları süreci anlatarak sorumluların cezalandırılmasını istedi. Baba Karapınar, "Çocuğumla tomografi cihazı bozuk diye kimse ilgilenmedi. Doktor kontrole bile gelmedi ve çocuğumuz sol gözünü kaybetti" dedi.
Kızları hastanede yatarken ilgisizlik nedeniyle Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayette bulununca bu kez doktorların tepkisiyle karşılaştıklarını ileri süren baba Karapınar, "Tomografi cihazı bozuk deyince çocuğumu başka hastaneye götürdük ve tomografi çektirdik. Kafatası ile ilgili problemi olmayınca eve taşındık. Çocuğun gözünde sorun olduğunu düşünerek doktora götürdüğümüzde acı gerçekle karşılaştık. Uzman doktorlar bize geriye dönüş olamayacağını ve ilk günlerde tedavi yapılmadığı için kızımın gözünü kaybettiğini anlattılar" diye konuştu.
Karapınar, kızına çarparak tutuksuz yargılanan alkollü sürücü yerine bilirkişi tarafından sokakta oynayan kızının kusurlu gösterilmesine de bir anlam veremediklerini dile getirerek, başkalarının mağdur olmaması için 'adalet' istediğini sözlerine ekledi.
İddialarla ilgili, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nden yapılan açıklamada, ailenin şikayeti üzerine o gün görev yapan 2 doktor hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.