Nazilli ilçesinde doğum sırasında bebeğinin öldürüldüğünü iddia eden babanın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmanın hem savcılık hem de idari yönden devam ettiği bildirildi. Konuyla ilgili hastane yetkilileri ve operasyonda görev alan doktorlar soruları yanıtsız bırakıp herhangi bir açıklama yapmazken, Baba Hasan Usul, sorumluların mutlaka cezalandırılması gerektiğini söyledi.
Bilindiği gibi Bozdoğan'ın Hisar Mahallesi'nde ikamet eden ve bebek bekleyen yeni evli Selma (19) ve Hasan Usul çifti, aile doktorunun önerisiyle Nazilli Devlet Hastanesi'ne gitmiş, burada doğum servisine yatırılan anneye, ilk raporda bebeğin iri yapılı olduğu ve sezaryenle doğumun yapılması önerilmişti. İddiaya göre, ilerleyen saatlerde iki ayrı doktorun yaptığı muayene sonunda annenin bu doğumu normal şekilde yapabileceği belirtilmiş, Anne Selma, ertesi sabah doğum sancıları başlayınca doğumhaneye alınmıştı. Burada
kendisine müdahale eden doktor ve ebe hemşireler doğumun sezaryenle olmasına karar verince hazırlık yapıldığı sırada doğumun başlaması ve bebeğin başının bir anda dışarıya çıkması ile sezaryen işlemi yarıda kalmıştı. Bebeğin iri olması ve rahim duvarına takılıp kalması nedeniyle doğum gerçekleştirilemediği iddi edilmişti. Daha sonra da doğum sırasında öldüğü iddia edilen bebeğin başı kesilerek anne karnında bulunan vücudundan ayrılarak anne sezaryene alınarak kurtarılmıştı.
Olaydan sonra anne yoğun bakıma alınırken, talihsiz baba Hasan Usul"un şikayeti üzerine müfettişlerce hastanede inceleme başlatıldı. Olayla ilgili baba Hasan Usul"un da ifadelerine başvurulurken, operasyonu gerçekleştiren doktorlardan birinin il dışına çıktığı bildirildi.
Olayla ilgili hastane yetkilileri açıklama yapmazken, baba Usul, şikayetçi olduğunu ve olayda kusuru bulunanların cezalandırılmasını istedi.