Sağlık Bakanlığı’nın hastaların etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi için başlattığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) şikayet konusu oldu. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre randevu sistemi randevu almayı zorlaştırınca hastalar sistemi şikayet etti. Gelen şikayetlere göre hastalar saatlerce telefonda bekliyor, aylar sonrasına randevu alabiliyor ve tedavi süreci uzun işliyor. Bunun sonucunda birçok hasta özel hastaneleri seçiyor.

“Randevu Almak İşkenceye Dönüştü!”
“Diyarbakır’da görevli polis memuruyum.Tedavi için Ankara'ya geldim. Hastaneden ortopedi kliniği için randevu almak istedim.Mhrs ve 182'de rapor bitim tarihinde randevu oluşturamadık.Hastaneyi aradım, ortopedi kliniğindeki sekreter muayene günü sabah 6'da gelip sıra yazdırmamı söyledi.Kendilerinin ve doktorun kaçta geldiğini sorduğumda, 7:30'da kendilerinin 8:30'da doktorların geldiğini söyledi. 6'da ben gelip o saate kadar bekleyecekmişim. Sekreter bana nedense ‘Millet gece 4'te geliyor, sıra yazıyor’ diyor.Şifa bulmaya mı gidiyoruz, eziyet çekip daha çok hasta olmaya mı? 4'te gidip ben sabaha kadar onları mı bekleyeceğim? 182'nin kontenjanı bittiyse hastane ya kalan randevusunu kendisi yapsın net sitesinden ya da millete eziyet etmesin.Bıraksın kaçta gidersek sıramızı alalım.”

2 Aydır Randevu Alamadı!
“Randevu sistemi önceden çok daha iyiydi. Şu randevu sistemine bir düzen getirilsin isterim. 2 aydan fazladır, her saat randevu sistemine giriyorum, telefon açıyorum yine de bir türlü kontrole gitmek için randevu alamıyorum ve hala da alabilmiş değilim.”

Hastalar Memnun Değil
“Yeni randevu sisteminden memnun değiliz! MHRS onlıne yeni randevu sistemi randevuları çok geç veriyor. 24 Nisan 2012 de randevu almaya çalıştım bana 22 Mayıs 2012 ye randevu veriyor. Daha önceki sistemde en fazla 3-4 gün içinde randevu alıyorduk. Doktor tahlil verdigi zaman birde tahlil göstermek için randevu alıyoruz. Bir aya yakın zamanda bu olacak bir muayene sonucunu iki aylık bir zaman diliminde tamamlayabileceğiz. Sağlık Bakanlığının bu yeni sistemi acilen yeniden gözden geçirmesini rica ederiz.”

Özel Hastanelere Yönlendiriyor
“Ben bu sistemden önce internet aracılığı ile randevu alıyordum. Söz konusu polikliniğin yoğunluğuna göre ertesi güne ya da iki gün sonrasına randevu almak mümkündü. Şimdi ise, hangi servis olursa olsun (1-2 istisna dışında)10-15 günden öncesine randevu almak mümkün değil. Bazı servislerde bu süre 1 ayı bulmakta. Maksat insanları özel hastane ve doktora gitmek zorunda bırakmak mıdır? Böylece sağlık harcamalarından tasarruf edilmek mi isteniyor acaba, diye düşünmeden edemiyor insan.”