Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde kırılan kalça kemiğinden ameliyat olan ve yarası enfeksiyon kapan kadın, sevk edildiği Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde öldü.

Alınan bilgiye göre, Bağlık Mahallesi'nde oturan A.T. (35), yaklaşık 5 ay önce evlerinin banyosunda düşmesi sonucu sol kalça kemiği kırıldı.

Ailesi tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine götürülen A.T, burada Dr. Ö.A, tarafından ameliyat edildi, uzun süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

Daha sonra kalçası ve bacağında ağrılar yaşayan A.T, ameliyat olduğu hastaneye zaman zaman giderek tedavisini yaptırdı.

Ancak ameliyat yerinin enfeksiyon kapması sonucu sol ayağı kangren olan hasta, 20 gün önce ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Kırılan kalça kemiğinden ameliyat olan ve yarası enfeksiyon kapan A.T, ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Hastanın yakınları, Atatürk Devlet Hastanesi doktoru Ö.A'nın ilgilenmediği ve ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Bu arada A.T'nin cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Bağlık Mahallesi Muhtarı Ahmet Aydın, AA muhabirine, mahallesinde oturan A.T'nin 5 ay süresince çok acılar çektiğine tanık olduklarını belirterek, ''Oğlum Gökhan Aydın da (23) geçen ay elektrik direğinden düşmesi sonucu ayak topuğu dağılmıştı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine getirdik, ancak doktorlar yeterince ilgilenmediklerinden Ankara'ya sevkini yaptırdık. Şu anda oğlumun tedavisi için Ankara'dayım. Döndüğüm zaman ben de o doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım'' dedi.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de olayla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdiler.