Kuşadası"nda palmiye hastalığına karşı önlem alındı. Bulundukları yerden sökülen hastalıklı palmiyeler, bulaşıcı virüsün başka palmiyelere bulaşmaması için toprağı altına gömülüyor.
Kuşadası"nda yakalandığı hastalık sonucu, yıllarca kök saldığı topraktan ayrılan palmiyelerin sayısı artarak sürüyor. Kuşadası Belediyesi Park Bahçe Amirliği tarafından ilaçlanan palmiyeler bu şekilde korunmaya çalışılırken, tamamen işlevini yitiren palmiyeler ise bulundukları yerden sökülerek, başka bir alanda toprağın altına gömülüyor.
Kuşadası"nda Kadınlar Denizi Mahallesi başta olmak üzere, ölen palmiye sayısının 60 adede yaklaştığı ve sayının artmasından endişe edildiğini bildiren yetkililer; şimdiye kadar 6 bin adet palmiye ağacının ilaçlandığını, 4 bine yakın palmiye ağacının daha ilaçlanması gerektiğini söylediler. Ağaçların bir an önce ilaçlanarak salgının önüne geçilmesi için Vatandaşların yardımına ihtiyaç duyduklarını tekrarlayan Kuşadası Park Bahçe Amirliği tarafından yapılan açıklamada, “ İlaçlama çalışmalarımız için ağaçların altının kazılarak havuz yapılması dahi büyük katkı olacaktır” denildi.