LUIS Aragones değişik bir milli takım arası yaşadı. İlk 6 maçta kaybedilen 4 maç vardı. Ama kendisinden 5 puan öndeki G.Saray"da teknik direktör Skibbe"nin yardımcıları kovulmuş, 8 puan öndeki Beşiktaş"ta da teknik adam değişikliği yapılmıştı. Kötü giden bir takıma sahip olmak görevini kaybetmek anlamına gelmezdi.

SAKATLIKLARDAN şikayet edilerek geçilen haftaların ardından Semih sahadaydı nihayet. Bu kez nöbetçi değildi. Güiza"nın yanında ilk 11"deydi. Kocaelispor"un en büyük kozuysa Yılmaz Vural"dı. Maçı Kocaelispor"un kazanması halinde neler söyleyeceğini biliyorduk zaten. “Ah bana büyükleri verseler” şarkısının sözlerini ne Aysel Gürel ne Çiğdem Talu ne de Sezen Aksu yazmıştı. Aslında sinema tecrübesi de olan Vural, futbol dünyamızın sanatkâr adamıydı.

F.BAHÇE"NİN maç başındaki hali milli takım arasından önce nasılsa öyleydi. Daha 3. dakikada, "Kadıköy Boğası" olarak ünlenen Serhat, sol çaprazdan kaleyi yokladı. 17"de Güiza, Serdar"ın yanından dışarı çıkardı. Boş kaleye vuracak bir F.Bahçeli bulunamadı. Tutoriç de kornere çeldi. 22. dakikada Semavi"nin ara pasında Taner, bir alt ligde herkesin zaten bildiği golcülüğünü güzel bir plaseyle gösterdi: 1-0.

GOLCÜLER GEÇİDİ

F.BAHÇE"NİN oyunu oyun değildi. Kocaelispor hızlı çıkıyordu savunmadan. F.Bahçeli futbolcuların aşırı sinirli olması performanslarını da etkiliyordu. 37"de Selçuk"un ortasını Güiza göğsüyle düzeltti. Ardından kalenin birkaç metre uzağından sert vurdu. Ama geçen sezon Fenerbahçe"yi birçok maçta kurtaran Serdar, bu kez elleriyle Kocaelispor"u kurtardı.

SAKATLIKLAR nedeniyle değişiklikler gelmeye başladı. Önder ve Kazım"ın sakatlıkları Ali ve Gürhan"ı oyuna sokmuştu. 61"de Selçuk"un uzun pasında Gürhan geriden koşu yaptı. Ofsayt yoktu. Elle karışık düzeltti ve İzmit"in tüm kuşları korkudan başka diyarlara göç etti. 64"te Semih"in buldozer tavrıyla yaptığı driplingler ve nefis pas. Güiza da güzel güzel golünü attı: 1-1.

F.BAHÇE"DE moral de düzelmişti. 67"de sağdan Güiza ortaladı. Uğur kendi kendine çalım attıktan sonra doksana astı topu: 1-2. Ama futbol şaka kaldırmıyor. Tam Kocaelispor havlu atıyor diye düşünürken Deniz"in ıskasında Jestroviç, kalenin dibinden ağları buldu: 2-2. 90+6"da ise "krallar" yine sahneye çıktı. İspanya Gol Kralı Güiza"nın pasında Türkiye Gol Kralı Semih Şentürk, F.Bahçe"yi 3-2 öne geçirip maçı noktaladı.

Vatan