DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 20 Kasım'da, ''Türkiye'de etnik sayım yapılsın. Kürtler ne kadar, Türkler ne kadar belli olsun'' diyerek gereksiz bir tartışma başlatmıştı. Kaplan bugün de Beytüşşebap'taki bayramlaşma töreninde seçtiği kelimelerle bir gereksiz tartışma daha başlattı, ''Buralara domuz gribi uğramamış. Çünkü domuz gribi ve mikropların çoğu Ankara ve ötesinde kaldı'' dedi!

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bayramlaşma törenine katılan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şırnak bölgesine domuz gribinin gelmediğini ifade ederek, "Çünkü Domuz gribi ve mikropların çoğu Anakara ve ötesinde kaldı. Irkçılık, kafatasçılık, insanları kimliklerine, din ve inançlarına göre ayıranlara ve kendini başkalarından üstün gören faşist mikroplara karşı halkımızın çok uyanık olması lazım" dedi.

Şırnak'ın ilçelerinde bayramlaşma törenlerine katılan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, DTP Şırnak İl Başkanı Selim Bayar ve bazı ilçe belediye başkanları ile birlikte Beytüşşebap ilçesini ziyaret etti.

DTP ilçe binasında partililerle bayramlaşan Kaplan, daha sonra parti önünde davul-zurna eşliğinde halay çekti. Bayramda barış ve kardeşlik gibi güzel şeylerden söz etmek gerektiğini ifade ederek, "Dün gece Uludere'nin sınıra sıfır noktasında bulunan Andaç köyündeydim. Vatandaşlarla bayramlaştık ve geceyi orda geçirdik. Sınırın sıfır noktasında bayramlaşmak ve gece orda vatandaşlara güvenerek kalmak cesareti sadece DTP milletvekillerinde vardır" dedi.

"DOMUZ GRİBİ VE MİKROPLAR ANKARA VE ÖTESİNDE KALDI"

DTP Milletvekili Kaplan, Ankara'dan geldiğini ve halk ile kucaklaşarak bayramlaştığını ifade ederek, "Beytüşşebap'a, Uludere'ye güzelim dağlarımıza Domuz gribi gelmemiş. Çünkü Domuz gribi ve mikropların çoğu Anakara'da ve ötesinde kaldı. Irkçılık, kafatasçılık, insanları kimliklerine, din ve inançlarına göre ayıranlara ve kendini başkalarından üstün gören faşist mikroplara karşı halkımızın çok uyanık olması lazım"dedi.

Daha sonra ilçe merkezinde vatandaşlarla bayramlaşan Hasip Kaplan, Beytüşşebap'tan ayrıldı. - hürriyet