Türkiye Harp Malulleri Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı 38 yaşındaki Abdulkadir Akdoğan eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yazlık dairelerinin bulunduğu Mersin’in Erdemli İlçesi Kargıpınarı Beldesi’ndeki Altınkum Sahil Sitesi’ne gitti. 28 Temmuz 2011’de serinlemek için sitenin ortak kullanılan havuzuna haşemayla girmek isteyen Şelale Akdoğan’ın yanına gelen bir görevli iddiaya göre, "Haşemalı havuza almıyoruz. Giremezsiniz" dedi. havuza girmeyen Şelale Akdoğan, çocuklarını da alarak yazlık dairesine döndü.
 
’ÇOĞUNLUK İSTEMEDİĞİ İÇİN’
 
Bu durum üzerine site yönetimiyle görüşmeye giden Abdulkadir Akdoğan’a, ’Site sakinlerinin çoğunluğunun haşema ile havuza girilmesini istemedikleri’ için böyle bir karar aldıklarını söylediği öne sürüldü. Akdoğan ailesi ertesi sabah tatillerini yarıda keserek Gaziantep’e döndü.
 
SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
 
Şelale Akdoğan eşiyle birlikte hukuki destek için İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği’nden (MAZLUMDER) yardım istedi. Akdoğan, Mersin Erdemli Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmek üzere Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na ’Anayasal güvence altına alınan mülkiyet hakkının kullandırılmaması ve temel hak ve özgürlüğümün kısıtlanması’ suçlamasıyla site yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Gaziantep Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan Şelale Akdoğan, 11 yıldır bu siteye tatile geldiğini ancak ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını öne sürerek, "Haşema giyenlere ’Uzaylı’ diye isim takmışlar. Sadece ben değil, haşema giyenlerin hepsi mağdur. Onlar da benim gibi site yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacak" dedi.
 
Akdoğan ailesinin avukatı Sabri Sayan da, müvekkilinin keyfi bir tutumla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Bir sonuç alamazsak konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağız" diye konuştu.