Söke'de önceki gün gerçekleştirilen 'Hasat Operasyonu'nda gözaltına alınan 10 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı
Operasyonların tamamlandıktan sonra basın açıklaması yapan Söke İlçe Emniyet Müdürü Ali Söke'nin huzuru için operasyonların devam edeceğini belirterek, başarılı çalışmalarından dolayı operasyonda görev alan herkesi tebrik etti.
Operasyonun ardından düzenlenen basın açıklamasına Aydın İl Emniyet Müdürü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Akın Karayel'de bulundu. 2006 yılından bu yana organize ve planlı operasyonların yapıldığını belirten Söke İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin; yapılan operasyonlar sonunda bölgede suç oranlarında azalma kaydedildiğini söyledi. 2006 yılı verileri ile bu yılın verilerini karşılaştıran Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin asayiş olaylarının genel toplamında geçen yıla göre yüzde 37 oranında azalmanın olduğunu, özellikle hırsızlık olaylarında gözle görülür bir azalmanın yaşandığını söyledi. 2007 yılında sadece kasten yaralama ve aile içi kavga olaylarında artış olduğunu belirten Serin; “Aile kavgalarını çıkardığınızda Söke'de geçen yıla göre asayiş oranlarındaki azalma yüzde 50'leri bulur. Ayrıca 2007 yılında faili meçhul olayların aydınlatılma oranlarında da artış kaydettik” dedi.
Önceki gün Söke'de uyuşturucu tacirlerine yönelik gerçekleştirilen Hasat Operasyonu ile ilgili bilgiler de veren İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, operasyon ile ilgili istihbarı çalışmaların Ocak ayından itibaren sürdürüldüğünü, geçmiş tarihlerde soruşturma kapsamında 4 kişinin yakalandığını ve aynı soruşturmanın sonucunda gerçekleştirilen Hasat Operasyonu ile 10 kişinin yakalandığını söyledi. Halkın huzur ve güveni için benzer operasyonların sürdürüleceğini belirten Söke İlçe emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin; “Huzur ve güvenliği bozmak isteyen kişi ve gruplara yönelik çalışmalarımız etkin ve kararlı şekilde devam edecektir” diye konuştu.