Aydın Tarım İl ile Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerince düzenlenen ''Pamuk Hasat Makinesi Operatörlük Kursu'' tamamlandı.
Aydın Merkez Işıklı Köyünde 29 Kasım 2010 tarihinde başlayan kursta başarı gösteren 38 kursiyere ''Pamuk Hasat Makinesi Operatörü Belgeleri'' törenle verildi.
Aydın Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, törende yaptığı konuşmada, Aydın ilinin vazgeçilmez tarım ürünü olan pamuğun makineyle tekniğine uygun olarak hasat edilmesi için düzenledikleri kursun bir ilk olduğunu ifade etti.
Kursun İncirliova, Koçarlı, Söke ve Didim ilçelerinden gelen talepler doğrultusunda tekrarlanacağını belirten Temel, pamuğun ülke için stratejik bir ürün olduğunu ve bu bilinçle hareket ettiklerini söyledi.
Temel, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın bu doğrultuda çok önemli kararlar ve pamuk üretimine önemli ölçüde destekleme sağladığını dile getirerek, şunları kaydetti:
''Desteklemeler çok önemli bir rakama varmaktadır. Bu sayede 2009'da 400 bin dekar civarında pamuk ekimi varken, 2010'da bu miktar 530 bin dekara yükseldi. Üretimimiz 78 bin tondan 237 bin tonlara çıktı. Bu çok önemli bir göstergedir. 2011 yılı için de çok daha fazla ekim bekliyoruz. Bu durumda çiftçilerimiz üretim maliyetlerini düşürmeleri gerekmektedir. Bunun en büyük göstergesi de mekanizasyondur, makineleşmektir. Makineleşmeyle birlikte eğitim bu işin başında geliyor. Aydın'da 2009 verilerine göre 153 pamuk hasat makinesi kayıtlarda görünmektedir. Bugün 230 pamuk hasat makinesi mevcuttur. Bu durumda pamuk ekim alanlarımız sürekli artmaya devam edecektir. Çiftçimiz kazandıkça yaptığı işten zevk alacaktır.''
Törene, Aydın Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Yeşilbursa, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış ve Işıklı Köyü Muhtarı Sezgin Kahya da katıldı.