Bekaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile dün yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HAS Parti'nin kapatılıp AK Parti'ye katılması çalışmalarının yapıldığını iddia eden Bekaroğlu, ''Bu iş bizce bitirilmiş bir iştir, şimdi formaliteler yürütülüyor. Böyle olmasına rağmen il başkanları ve kurucular kurulu toplantılarına katılıp düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Yeni gelişmeler olursa sizlerle paylaşacağız'' dedi.

Kurtulmuş, bir gazetecinin ''HAS Parti kapatılıyor mu?'' sorusunu şöyle cevapladı:

''Bu konu 5-6 aydan beri her tarafta konuşuluyor. Bizler dışarıdan çok duyduk ve zaman zaman Kurtulmuş'a 'Bu söylentiler nedir?' diye sorduk. Bize sürekli 'Bunlar söylentidir, benim hiçbir şeyden haberim yok, böyle bir şey yok' dedi. Ne zaman ki, iktidar partisinin merkez organında konu görüşülüp, deşifre olunca, bir gazetede yayımlanınca, ondan sonra yine kurullar toplandı. Kurtulmuş basına 'Bana ulaşan bir teklif yok' dedi. Bize de 'Ben böyle bir şeyden haberdar değilim, sizin gibi basından öğrendim. Böyle bir teklif olursa görüşürüz' dedi. Görüyoruz ki, bitirilmiş bir işin formaliteleri icra ediliyor.
Herhangi bir parti organı adına konuşmuyorum. Mehmet Bekaroğlu ve arkadaşlarım adına konuşuyorum. HAS Parti, kapanıyor, görüntü budur. Bunun resmi açıklamasını Numan Kurtulmuş yapacaktır. Ben kendi kanaatlerimi paylaşıyorum. Bütün bu olup bitenlerden sonra bir geriye dönüşün olacağı kanaatinde değilim.''