Bayramların milletin ortak değerlerini güçlendiren özel günler olduğunu ifade eden Has Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Kürşat Uğur, bu Kurban Bayramı öncesinde yaşanan terör olayları ve deprem nedeniyle bayramın farklı bir atmosferde geçeceğini belirterek, “Ülkemizde yaşanan son olaylar milletimizi derinden üzmüştür. Önce uluslar arası terör siyasetinin kurbanı olan 24 askerimizin şehit olması, ardından Van’da yaşanan büyük depremin acısını kalbimizde hissettik. Millet olarak, yaşanan bu acı olayları büyük bir metanetle karşılayarak, yaraların sarılması için hep birlikte seferber olduk. Van’daki kardeşlerimiz, Edirne’deki, Adana’daki, Trabzon’daki kardeşlerinin yardımıyla bugün daha güçlü ve morali daha yüksek. Milletimizin bin yıldır sahip olduğu birlik ve beraberlik ruhu,  tıpkı, Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda ve 1999 İzmit depreminde olduğu gibi bu zor günlerimizde yeniden ortaya çıkmıştır
Adil ve Özgür Bir Dünya İçin…
Bugün dünyanın dört bir yanında kesilen kurbanların açlık ve sefaletle boğuşan milyonlarca insana bayram coşkusu yaşattığını söyleyen Ahmet Kürşat Uğur, “Yapılan bağışlar ve kesilen kurbanlar dünyanın yoksulları ve mazlumları için büyük bir anlam ifade etmektedir. Bizim halkımız nerede bir mazlum varsa yardımına koşacak,  nerede bir mağdur varsa onu kucaklayacak bir geniş yürekliliğe sahiptir. Millet olarak bu zamana kadar olduğu gibi bugünden sonra da bütün dünyada yardımlaşma ve paylaşmayı esas alan sesi yükseltmek için büyük bir gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Uğur, “Bayramın adil ve özgür Yeni Bir Dünyanın kuruluşu için milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini Allah'tan diliyorum.” Diyerek mesajını tamamladı.