Mesajına “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan mübarek Ramazan’ı geride bırakırken, yeni bir bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek başlayan Uğur şöyle devam etti:
“Ramazan ayı boyunca Cenab-ı Hakk’ın bizlere bahşettiği manevi iklimi doya doya teneffüs ettik. Toplumsal dayanışma ve paylaşma duygularını yoğun bir şekilde yaşadık. Bununla birlikte bu seneye özgü olarak hem Ramazan Bayramı hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı aynı güne denk gelerek güzle bir tesadüf oluşturdu. Zafer Bayramı'nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamaktayız. Bizlere özgür bir ülke ve aydınlık bir gelecek bırakabilmek için canlarını veren bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, vatan söz konusu olduğunda milletimizin ortaya koyabileceği cesaret, fedakarlık ve kahramanlığın en son örneğidir.  Ülkemizi işgal ederek parçalamak isteyenlere bu büyük zaferle gereken ders verilmiştir. Ancak içimizde emperyalist emeller için acımasızca işgal edilen masum coğrafyaların endişesi var. Evleri yıkılan, aileleri şehit edilen Gazze’li yetimlerin hüznü var. Yeterli yiyeceği ve sağlıklı suyu olmadığı için hayatını kaybeden Afrikalı çocukların burukluğu var. Ülkemizi karıştırmak, birlik ve esenliğimizi bozmak isteyen karanlık güçlere karşı GÖZLERİMİZİ AÇALIM. Hakça bölüşüm, kardeşçe yaşam için GÖNÜLLERİMİZİ AÇALIM.
Sömürü değil adalet, savaş değil barış içinde yaşayan bir dünya için ELLERİMİZİ AÇALIM.
Farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görelim. Kutuplaşmak yerine kucaklaşalım.
Siyasi ikbal beklentisiyle değil, çocuklarımıza bayramların bayram gibi yaşandığı bir gelecek kurabilmek için çalışalım. Bu temenniyle Milletimizin ve bütün İslam âleminin Ramazan bayramını kutluyor, Bayramın, ülkemize, İslam Alemi’ne ve bütün insanlığa, huzur ve barış getirmesini diliyor ve 30 Ağustos Zafer Bayramını da en içten dileklerimle kutluyorum.”