“Hakkımız İçin 10 Kırmızı Zarf Atama Bekleyen Öğretmenler Platformu” üyeleri Hacer Aytekin, Münevver Bağcı ve Belgin Özçin; HAS Parti Aydın İl Başkanlığını ziyaret ederek, destek talebinde bulundu. 
Platform üyeleri herhangi bir siyasi veya farklı amaç gütmediklerini, üyelerinin problemlerine çözüm sağlanması için ve atama bekleyen öğretmenlerin bir an önce atamalarının yapılabilmesi için toplumun her kesiminden destek beklediklerini ifade ettiler. Büyük umutlarla girdikleri fakültelerinden mezun olduklarında göreve başlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ancak maalesef birçok öğretmenin bugün atama beklediklerini kaydeden öğretmen adayları, yetkililerden verdikleri sözleri tutmalarını istediler. 
Atanamayan öğretmenleri dinleyen HAS Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Kürşat Uğur da, “Bugün bu ülkede verilmiş söze rağmen ataması yapılmayan ve diplomalarında ‘öğretmen’ yazan 100 binlerce gencimiz işsiz. Düşük ücretlerle ‘ücretli öğretmenlik’ yapmak mecburiyetinde kalıyorlar veya asgari ücretin altında dershanelerde saat başı ders vermeye mecbur bırakılıyorlar. Bu görmeden hiçbir şey olmamışçasına yaşama devam etmek mümkün değildir. 300 binden fazla öğretmen adayı atama bekliyor. Hemen şimdi bu meseleyi merkeze alarak ‘eğitim politikaları’ ve ‘gelecek nesillerin mesleki yönlendirilmesi’ konusunu tartışmaya açmalıyız” dedi. 
Hükümetin bu konuda acilen önlem alması gerektiğini savunan Uğur, “2002'den bu yana bu ülkede ne okullardaki öğretmen açığı kapatılabildi ne de atama bekleyen öğretmenlerin tümü tayin edilebildi veya ne de iş yönlendirmesi yapılabildi. 2011 KPSS Eğitim Bilimleri sınavına 200 binden fazla öğretmen adayımız girmiş. Bu kadar genci mutsuz, işsiz, ümitsiz bırakma hakkımız olamaz. O kadar okulu da öğretmensiz bırakamayız. Atamalar bir an önce yapılmalıdır” diye konuştu.