Dünya çapında çok satan olan Harry Potter roman serisi ve aynı kitaplardan uyarlanan filmleriyle edebiyat dünyasının en fazla kazanan yazarlarından birine dönüşen J.K. Rowling'in sihirli Harry Potter serisini bitirmesinin ardından yeni kitabı The Casual Vacancy ile bu sefer daha yetişkin bir hikaye ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Trajikomik bir hikâye olarak nitelenen roman, bir kasabada geçen politik bir macerayı merkezine alıyor.
27 Eylül’de de İngiltere’de ve Amerika’da yayınlanacak olan kitabın yazarı ayrıca Harry Potter evrenini Internet'e taşıyarak oluşturduğu ansiklopedi için de çalışmalara başladığını duyurdu. Harry'nin hikâyesini interaktif bir maceraya dönüştürdüğü Pottermore isimli Internet sitesini de kuran Rowling'in ayrıca seride geçen ve öyküyü destekleyen Fantastic Beasts and Where to Find Them, Quidditch Through the Ages ve The Tales of Beedle the Bard isimli üç farklı kitabı daha bulunuyor.
Ayrıca Rowling, yeni kitabı hakkında verdiği bir röportajda Potter sevenlerin bu kitabı farklı bir gözle okumalarını, aksi takdirde hayal kırıklığı yaşayabileceklerini belirtti.