Cim Bom"un Liverpool"dan transferi, ilk haftalarda ortaya koyduğu performansıyla parmak ısırtan yıldızı Harry Kewell, Galatasaray dergisinin Ekim sayısı için verdiği röportajda son derece çarpıcı açıklamalar yaptı:

"Çok önemli oyuncular var"
“De Sanctis, Meira, Lincoln, Linderoth, Nonda, Baros, Arda... Bu takımda olmaktan çok mutluyum. Kağıt üstünde bir "rüya takım" olduğumuzu söyleyebilirim. Çok önemli yabancı oyuncularımızın yanı sıra çok iyi yerli oyuncularımız var. Doğru kombinasyona sahibiz.”

"Biraz daha zaman lazım"
“Baros, birlikte oynaması çok heyecan verici bir oyuncu. Liverpool"da beraber oynadık ve birbirimizin özelliklerinden faydalanmayı öğrendik. Şimdi yine birlikte taraftara daha güzel bir futbol, daha büyük bir seyir zevki sunmak için biraz zamana ihtiyacımız var. Arda çok genç ve heyecan verici bir oyuncu. Direkt oynamayı seviyor. Topu aldığı zaman hemen savunma oyuncularının üzerine gidiyor. Bu çok önemli bir özellik.”

"Mevkii hiç fark etmiyor"
“Oyuncuları sahanın içine atıp, "Haydi patlama yap" diyemezsiniz. Zaman alacaktır tabii bir takıma, diğer arkadaşlara alışmak. Kapasitemi yansıtmak için benim de zamana ihtiyacım var. Hazır olmadığım çok uzun bir dönem geçirdim.”

"Süper Lig üst düzeyde"
“Takım arkadaşlarım da soruyor, "Premier Lig ile Süper Lig"in farkı nedir" diye. Ben de onlara Süper Lig"in Premier Lig"den hiç de aşağı kalmayacağını söylüyorum. Burada da güce ve patlamaya dayalı futbol oynanıyor. Türkiye Ligi"nde her oyuncu güçlü ve hızlı. Belki teknik kalite biraz farklıdır. Ama Türkiye"de ve özellikle Galatasaray"da birçok futbolcu var ki, şu an Premier Lig"de oynayabilirler, çok da keyif alırlar.”

"Üzüntü hırsa dönüşmeli"
“Galatasaray"da uzun bir aradan sonra ilk kez üst üste belki 5-6 resmi maça çıktım. Kendimi formda ve hazır hissediyorum. Gayet iyiyim. Galatasaray"ı tercih etmemde Şampiyonlar Ligi önemli bir faktördü tabii. Bu hedefi yerine getiremediğimiz için üzgünüm ama şimdi bu hayal kırıklığını hırsa dönüştürüp, şu anda elimizde olanları sonuna kadar kullanmamız, UEFA"da sonuna kadar gitmemiz gerekiyor.”

İdmanda sakatlandı
Kewell dünkü idmanda sakatlık geçirirken, son durumunun bugün yapılacak kontrollerden sonra belli olacağı açıklandı.

Milliyet