Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, kadınların ve erkeklerin aynı günlerde spor yaptığı fitness salonda harem-selamlık uygulaması başlattı. Uygulamada haftanın 3 günü kadınlar, diğer günlerde erkekler spor yapabilecek.

Aliço Pehlivan Kamp Eğitim Merkezi’nin alt katında 2010 yılında kurulan fitness salonunda, geçen yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne atanan Serhat Ocak tarafından harem-selamlık uygulaması başlattı. İki yıldır kadın ve erkeklerin aynı zamanlarda spor yaptığı salon için bugün başlatılan uygulamada haftanın 3 günü kadınlar, diğer günlerde erkekler spor yapabilecek. Sporcu lisansı olan üyeler için aylık 30 lira, lisansız üyeler için de aylık 90 lira ücret alınan spor salonundaki yeni düzenleme danışmaya koyulan kısa bir bilgilendirme notuyla üyelere duyuruldu. Bu karar salona spor yapmak için gelen bazı üyeler tarafından tepkiyle karşılandı.

MÜDÜR: KADINLAR İSTEDİ

Kadın ve erkeklerin ayrı zamanlarda spor yapmasına olanak sağlayan uygulamanın kadınlarından gelen şikayetler üzerine başlatıldığını kaydeden Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, şunları söyledi:

"Spor yapmak için fitness salonuna gelen bayanların bizlere yoğun talepleri oldu. Aralarında bu konu için dilekçe verenlerde oldu. Onların istekleri üzerine bayan ve erkeklerin günlerini ayırdık. Çok doğal bir olaydır, isteyen bayanlar erkeklerin olduğu günlerde de gidip spor yapabilir, biz buna karışmıyoruz. Zaten bayan erkek ayrımı var, nasıl ki bayan ve erkek kuaförleri de varsa biz de gelen talep üzerine bunu yaptık. Yoksa bizim ayırım yapmak gibi bir derdimiz yok. 400 üyemiz varsa bunların 150’si bayan. Sınıflandırmak gibi bir derdimiz, düşüncemiz yok"

ŞORT DA YASAKLANMIŞTI

Aliço Pehlivan Kamp Eğitim Merkezi’ndeki fitness salonuna 2 ay önce de erkeklerin şortla gelmesi yasaklanmıştı. Spor yapmak için salona şortla gelen erkekler, güvenlik görevlileri tarafından uyarılarak içeri alınmadı. Uygulama erkek sporcuların tepkisi üzerine 2 gün sonra geri çekilmişti. Spor salonun üst kısmının resmi kurum olduğunu belirten Serhat Ocak, "Burası her şeyden önce bir resmi kurum. Biz şortla gelenler üst katlardaki bölümlerde dolaşılmamasını söyledik. Bununla ilgili bir yasaklama söz konusu değil, sadece resmi kurumuz, spor alanlarında herkes dilediği gibi giyinmekte serbest" diye konuştu.

Uygulamadan rahatsız olan bazı üyeler ise dilekçe ile Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü’ne başvurarak kadın ve erkeklerin ayrı günlerde spor yapması için konulan uygulamanın kaldırılmasını istedi.