PKK"nın yuvası Kandil Dağı"na düzenlenen başarılı harekatın arkasında sürpriz isim... Jetlerin, hedefleri gece de gündüz gibi görmesini sağlayan "Lantirn" sistemini Saran Holding"in genç patronu Sadettin Saran"ın ithal ettiği ortaya çıktı. 28 Şubat"ın etkili generali Çevik Bir"i danışman yapan Saran, dünya devi savunma şirketlerinin temsilcisi...

KUZEY Irak"a yönelik gece gerçekleşen hava operasyonunda kullanılan "lantrin" sistem"in hedefleri belirlemede payı büyük oldu. Sabah gazetesi yazarı Meliha Okur, dün lantirn sistemleri Türkiye"ye getiren kişinin işadamı Sadettin Saran olduğunu yazdı. 1995"ta kurulan Saran Savunma Sanayi"nin çok önemli teknik sistemleri ithal ettiği belirtilen yazıda, lantirn sistemi de bu şirketin ithal ettiği belirtildi. Uzun süredir Bandırma Hava Üssü"nde bu sistemle ilgili personel eğitimi verildiği açıklanırken Saran Savunma"nın yönetiminde emekli paşa Çevik Bir"in bulunduğu da belirtildi. Bir, aynı zamanda şirketin danışmanlığını da üstleniyor.

Peşmerege alarmda

KUZEY Irak bölgesel yetkililerinin peşmergeleri uyardığı öne sürüldü. Uyarıda sınırdaki peşmergeye savunmma pozisyonu alma emri verildi. Peyamner Haber Ajansı"nın geçtiği habere göre Kürt bölgesel yönetiminden bir kişi Türk askerinin sınırı geçtiğini doğruladı ancak çatışma yaşanmadığını söyledi. Sözcü ayrıca, peşmerge kuvvetlerine, “Türk askerinin daha fazla öne çıkması ve köylere zarar vermesi halinde, korunması için derhal savunmaya geçmeleri emri verdiklerini” de söyledi.