Edinilen bilgiye göre İşsiz olan babasına yardım etmek için tatil günlerinde kağıt mendil satan 13 yaşındaki Bülent Çalıkıran arkadaşı Mehmet Ali Kılınç (12) ile birlikte Koşuyolu Köprüsü altındaki ışıklara geldi. İddiaya göre öğle saatlerinde gelen zabıta ekiplerini gören iki çocuk kaçmaya başladı. Zabıtalar Muratpaşa İlköğretim Okulu 8"inci sınıf öğrencisi Bülent Çalıkıran"ı yakaladı. Zabıtanın elinden kurtulan Çalıkıran, üzerinden D-100 Karayolu geçen Bostancı Köprüsü"nün üstüne çıktı. Zabıtanın kendisini takip ettiğini zanneden Bülent Çalıkıran yola fırlayınca karşıdan hızla gelmekte olan Ahmet Özgür Solak'ın kullandığı 34 MDC 53 plakalı otomobilin altında kaldı. Çarpmanın etkisiyle kafasından ağır şekilde yaralanan Çalıkıran Haydarpaşa Numune Hastanesi"ne kaldırıldıktan yaklaşık 7 saat sonra yaşamını yitirdi.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Olayı duyarak hastaneye gelen baba Mehmet ve annesi Münevver Çalıkıran oğullarının ölüm haberini alınca sinir krizleri geçirdi. Yaşadığı olayın etkisiyle feryat eden baba yaşadığı acıya dayanamayarak baygınlık geçirdi. Sedyeye konulan baba tedavi altına alınmak üzere hastaneye götürüldü.

ZABITADAN KAÇARKEN ARABA ÇARPTI
Bülent ile hafta sonları birlikte kağıt mendil sattıklarını söyleyen 12 yaşındaki Mehmet Ali Kılınç, "Birlikte mendil satıyorduk, zabıtaları görünce Bülent beni uyardı ve kaçmaya başladık. Bülenti zabıta memurları yakaladı. Sonra Bülent ellerinden kurtuldu ve peşimden koşmaya başladı. Peşimden yola atlayan Bülent"e araba çarptı. Mahalleye gelerek olayı haber verdim" diye konuştu.