DP lideri Soylu"nun partinin geçmiş hesaplarını inceleme altına almasına tepki gösteren Ağar “Dil uzatanın dilini keserim” dedi. AMA:
Soylu"nun cevabı gecikmedi: Bana söylememiştir ama dil kesenin dilini keserler.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, hesap polemiği ile ilgili AKŞAM"a bilgi verdi. Fethullah Gülen"in de Türkiye"ye dönmesi gerektiğini söyleyen Soylu"nun çarpıcı açıklamaları şöyle:

Sayın Çiller ile aranızın bozulduğu söyleniyor?

Sayın Çiller ile aramızın bozuk olması söz konusu değil. İlişkimiz çok uzun yıllara dayanıyor. Çiller, Demirel bir daha gelmez. Bugün Rusya ile Gürcistan meselesine bakıyoruz. Keşke Türkiye"nin bir Bülent Ecevit"i, İsmail Cem"i olsaydı bu meseleleri tartışsaydı.

Hesaplar incelendiği için Sayın Ağar, "Dillerini keserim” dedi...

Ben onu üzerime alınmam. Çünkü çok yiğit bir adamım. Bana söylenmemiştir. Çünkü dil kesenin dilini keserler. Gazeteye haber ver, sonra açıklama yap gibi bir olayın içinde olmam. Sayın Ağar sanıyorum orada hissiyata kapılmış.

2002-2007 yılları arasında ne kadar para harcandığını bilmiyordum. 110 trilyon olduğunu öğrendim. Genel Başkan olduğumda, “Soylu hesapların üzerine gitmezse ortağıdır” deniyordu. Bakın 1998 ve 2001 hesaplarımızı Anayasa Mahkemesi inceledi ve o günkü parayla 600 milyar ödememizi istediler. Zaten paramız yok.

KARŞILIKSIZ 5 TRİLYON

Bu denetçi o dönemin hesaplarını inceledi ve bize bir rapor sundu. Raporu kamuoyuyla paylaşmadık, bir inceleme daha istedik. Eksiklikleri ve usule uygun olmayan şirketlerden tekrar belgeleri istedik. Çok az kısmından geldi. Hukuk müşavirliğimiz aracılığıyla yeniden istedik. Bakın, 22 Temmuz seçimleri için 5 trilyon lira araştırma gideri görünüyor. En önemli belgeleri o şirketten istiyoruz. İsmi Başkent Araştırma ki böyle bir şirket yok.

Fethullah Gülen yurda dönsün diyenlerdensiniz?

Bunu sadece Sayın Gülen için söylemiyorum. Nâzım Hikmet"i yıllar sonra sağcısı da, solcusu da bir değer olarak görüyor. Bunu Türkiye"nin var olan gelişmişlik düzeyiyle bütünleştirirseniz o kadar demokrasiyle örtüştürebilirsiniz. Sayın Gülen bu topraklarda yaşamalıdır.