Atatürk"ün Ankara"ya gelişinin 90. yıldönümünde askeri öğrenciler "Atatürk Garnizon Koşusu"nu gerçekleştirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç"a suikast iddiaları nedeniyle Özel Kuvvetler Komutanlığı"na ait Kirazlıdere tesislerinde arama yapıldığı sırada Harbiyeliler, Atatürk"ün Ankara"ya gelişinin 90. yıldönümü nedeniyle düzenlenen geleneksel “Atatürk Garnizon Koşusu”nu gerçekleştirdiler. Vatandaşlar, Kara Harp Okulu öğrencilerinden oluşan korteje yoğun ilgi gösterdi.
Koşuya, Kara Harp Okulu"nda görevli bazı subaylar, Harbiyeli öğrencileri ile Ankara Garnizonu"ndaki birlikleri temsili flama taşıyan askerler katıldı. Kara Harp Okulu Komutanlığı Karargâh binası önünden Akay kavşağına kadar uygun adımda yürüyen birlikler, İçişleri Bakanlığı"nın önünden itibaren koşmaya başladı.

VATAN, ŞEREF, VAZİFE...

Büyük boy Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan askerler, “Her şey vatan için"", “Ne mutlu Türküm diyene"", “Vatan sana canım feda"", “Vatan, Şeref, Vazife, Dürüstlük"" şeklinde tempo tutarak teçhizatlı şekilde koştu. Atatürk Bulvarı, Sıhhiye Meydanı, Necatibey Caddesi ve Gençlik Caddesi istikametini izleyen askerler, koşuyu Anıtkabir"de sona erdirdi. Güzergâh boyunca yol kenarına toplanan ve binaların balkonlarına çıkan vatandaşlar, askerleri alkışlarken bazıları da “yaşa"", “var ol"" şeklinde tezahürat yaptı. Koşu güzergâhı, polis ve askeri güvenlik görevlileri tarafından araç trafiğine kapatılırken koşan birliklere telefon sinyallerini engelleyen jammer aracı da eşlik etti./akşam