Nazilli'de bir işyeri sahibinden haraç isteyen ve polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre; Nazilli merkezde faaliyetlerini sürdüren M.G"ye ait işyerine gelen M.D. isimli şüpheli, işyeri sahibini tehdit ederek 300 TL haraç istedi. M.G"nin parayı vermemesi halinde kendisine ve çevresine zarar vereceğini iddia eden şüpheli, parayı almak için tekrar işyerine geleceğini beyan ederek işyerinden ayrıldı.
M.D"nin işyerinden ayrılmasından sonra 300 TL parayı hazır eden işyeri sahibi M.G., şüpheliden davacı olduğunu beyan ederek polise müracaat etti. Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda yürütülen planlı operasyon kapsamında işyeri sahibi M.G., seri numaraları alınan paralar ile şüpheliyi beklemeye başladı. Bir süre sonra işyerine gelen şüpheli, işyeri sahibinden paraları alıp dışarı çıktığı sırada; çevrede tertip almış olan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Üzerinde yapılan aramada seri numaraları alınmış 300 TL ele geçirilen şüpheli M.D., ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanan zanlı, cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.