Söke 2 Nolu Sağlık Ocağı binasının kullanılamayacağı anlaşılınca terk edildi. Terk edilmesinden sonra acı tablo kendisini de göstermeye başladı. Camları kırılan, içine giren şahıslarca malzemeleri çalınan bina adeta harabe görünümü ile insanın içini acıtmasından çok, görüntüsüyle de ürkütmeye başladı. Arka bahçesinde resmi dosyaların yerlere saçıldığı, birçok malzeme ve çöpün yer aldığı harabe bina; çevrede yaşayan insanların rahatsızlık duyduğu bir mekan haline geldi.

HER YERE KAYNAK YAPILDI
Terk edilmesiyle hırsızların ve madde bağımlılarının mekanı haline gelen 2 No.lu Sağlık Ocağı Binası için İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tedbir üstüne tedbir aldı. Binayı korumaya çalışan yetkililer son çareyi binanın tüm giriş ve çıkış yerlerindeki kilitler yerine kaynak yaptırmakta buldu.

MİLLİ EĞİTİM İSTEDİ, SAĞLIK BAKANLIĞI VERMEDİ
Bir dönem Sağlık Ocağı karşısında yer alan ve bugün ihtiyaca cevap vermekte yetersiz hale gelen 100. Yıl Atatürk İlköğretim Okulu binası ile takası gündeme geldi. Raporlar hazırlandı, il Genel Meclisi Üyelerince defalarca İl Özel idare gündemine taşındı. Bakanlıklar arasında yapılacak takas ile Sağlık Ocağı binası yıkılıp yerine ilköğretim okulu yapılması gündeme geldi ama olmadı. Milli eğitime verilmiyorsa Sağlık Bakanlığı başka bir yatırımla değerlendirsin denildi, o da olmadı. Bina ve arazisi paylaşılamayınca adeta ortada kaldı.

OKLAY, BİRKEZ DAHA GÜNDEME GETİRDİ
Söke’de 2 No.lu Sağlık Ocağı gibi atıl durumda olan yada bazı kurumların ellerinde olup da opsiyonel olarak kullanılmayan binalar varken; bu binaların bürokrasiye takılıp kalması İl Genel Meclis Üyelerini bir kez daha harekete geçirdi. Son olarak MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Oklay, Söke 2 No.lu Sağlık Ocağı Binası başta olmak üzere DSİ, İş-Kur idari binası, Çıraklık Eğitim Merkezi gibi binaların daha etkin kullanılabilirliği ile ilgili olarak konuyu Aydın Valisi Kerem Al’a taşıdı. Aydın valisi Kerem Al ise İl Genel Meclisi Üyelerinin ortak hazırlayacağı bir rapor sonrasında binaların incelemeye alınacağını söyledi. Oklay; “Söke’nin ortak sorunu haline gelen atıl ve opsiyonel olmayan binaların kamu hizmetine kazandırılmasını istiyoruz. Bunun için ortak mücadele vermeliyiz” dedi. 


aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gif Haberin videosu