SAMSUN'un Salıpazarı İlçesi'nde Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan er 21 yaşındaki Fatih Çakmak, hapşırınca fenalık geçirdi. Yere yığılan er Çakmak, kaldırıldığı sağlık merkezinde beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.

Olay dün İlçe Jandarma Komutanlığı'nda meydana geldi. Vatani görevini yapan Jandarma Er Fatih Çakmak, arkadaşlarıyla yemekhanede bulunduğu sırada şiddetli bir şekilde hapşırdı. Hapşırdıktan sonra birden yere yığılarak fenalık geçiren Çakmak'a ilk müdahale birliğindeki revirde yapıldı. Daha sonra Salıpazarı Sağlık Merkezi'ne kaldırılan Çakmak, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yapılan ilk incelemelere göre er Çakmak'ın beyin kanaması geçirdiği tespit edildi.

EBRU GÜNDEŞ'İN HASTALIĞI

DHA muhabirinin konuyla ilgili görüşüne başvurduğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Onar ise doğuştan bazı insanların beyin damarlarında zayıflık olduğunu dile getirip, "Sanatçı Ebru Gündeş de sahnede birden fenalaşmıştı. Bu beyinde bulunan damarların ani basınç nedeniyle balon yapıp, yırtılması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bazı insanların doğuştan damarlarında zayıflık olur. Hapşırma, ıkınma ve şiddetli öksürükle damar içindeki basıncın artması sonucu önce balonlaşma, ardından yırtılmayla birlikte kan beyin zarının altına sızar. Bazı kişilerde bu durum şiddetli baş ağrısı olarak ortaya çıkabildiği gibi bazılarını komaya sokar, bazıları ise hayatını kaybeder. Bu gibi durumlarda hasta hemen ameliyata alınır, gecikmeden damar kliplenir. Anjio yapılarak hatalı damar kapatılır. Yani damar iptal edilir. Tabii bir insan beyin damarlarının zayıf olup olmadığını bilemez. O yüzden biz herkese kabız olmayın. Olursanız da ıkınırken çok dikkatli olun, hapşırığınızı tutmayın ve şiddetli öksürükte kendinizi sıkmayın deriz. Bunlar korunmada bir çare olabilir" diye konuştu.

Bu arada terhisine 3 ay kaldığını öğrenilen er Çakmak'ın cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.