"Tahrir devriminin" ardından rejimin diğer yetkilileriyle birlikte yargılanan Mısır'ın eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in tutukluluk hayatının ayrıntıları ilk kez basında yer aldı. El-Arabiya'nın haberine göre sağlık sorunları nedeniyle başkent Kahire'deki özel bir klinikte tedavi altında tutulan Mübarek, kaldığı suit odada 8 saatlik vardiyalarla çalışan 5 hemşirenin gözetimi altında tutuluyor.

DOKTORLAR BİLE ARANIYOR

Hemşirelerin, dışarıya bilgi sızdırılmasına fırsat vermemek için Mübarek'in odasına cep telefonlarıyla girmelerine izin verilmezken, doktorlar dahi odaya girerken sıkı bir aramadan geçiriliyor.

SUZAN MÜBAREK HEMŞİRE TOKATLADI

Haberde, eski "first lady" Suzan Mübarek'in hastanedeki bir hemşireyle kavgasına da değiniliyor. Hemşirenin bir arkadaşıyla yüksek sesle konuşmasından rahatsız olan Suzan Mübarek'in hemşireyi azarladığı ve kendisine karşılık vermesi üzerine yüzüne tokat attığı belirtiliyor. Bunun üzerine güvenlik görevlilerinin araya girdiği ve bir yetkilinin Suzan Mübarek'e, "Lütfen sakin olun bayan. İşlerin eskisi gibi olmadığını unutmayın" dediği ifade ediliyor.

'DEVRİMLERİN ARKASINDA ABD VAR'

Edinilen bilgilere göre Hüsnü MÜbarek, yarı resmi el-Ehram ve el-Ahbar gazetelerini her gün okuyor ve televizyonda ise özellikle Suriye, Libya ve Yemen gibi ülkelerdeki gelişmeleri seyrediyor. Mübarek'in, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'yı etkisine alan değişim rüzgarını "rahatsızlıkla" izlediği ve "Bütün devrimlerin arkasında ABD var" dediği belirtiliyor.

'SEVENLERİM KALDI MI'

Eşi Suzan Mübarek'in ziyaretine gelmediği günlerde hastanede güvenlik görevlileri, doktorlar ve hemşirelerle konuşan Mübarek, Mısır'daki gelişmeler ile ordunun rolüne ilişkin sorular soruyor. Mısırlıların tamamının kendisinden nefret edip etmediği, hala bazı sevenlerinin kalıp kalmadığı hususları da Mübarek'in en çok sorduğu sorular arasında yer alıyor.

KADDAFİ'NİN ÖLÜMÜ KORKUTTU

Haberde, devrik rejimin istihbarat şefi Ömer Süleyman'ın, cumhurbaşkanlığı yarışının dışında bırakılmasından iki gün önce Mübarek'i ziyaret ettiği, ikilinin Mısır'daki siyasi gelişmeler ile ülkenin geleceğine dair görüş alışverişinde bulundukları bilgisi de yer alırken, Mübarek'in Süleyman'ı görmekten son derece mutlu olduğu da ifade edildi. Mübarek'in, 20 Ekim tarihinde televizyonda Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ölüm anında çekilen görüntüleri izlerken çok sinirlendiği, ağladığı ve hayli korkmuş göründüğü belirtildi.

'BU KADAR SEÇMEN NEREDEN GELDİ'

Mübarek'in, Mısır'daki parlamento seçimlerini yakından takip ettiği ve seçimlere katılım oranının yüksekliği karşısında çok şaşırdığına işaret edilen haberde, Müslüman Kardeşler'in seçim başarısını da büyük bir şaşkınlıkla karşıladığı ifade edildi.

BARADEY'İN SEÇİMDEN ÇEKİLMESİ MUTLU ETTİ

Mübarek'in tutukluyken mutlu olduğu bazı haberler aldığına da işaret edilirken, bu haberler arasında, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı eski Başkanı Muhammed el-Baradey'in, cumhurbaşkanlığı yarışından çekilmesi gösterildi. Mübarek'in, Baradey'in adaylıktan çekilmesi haberini "Cehenneme kadar yolu var. Ülkeyi mahvetti sonra da kaçıp gitti" dediği belirtildi.

YÜZME HAVUZU, JAKUZİ VE SAUNALI SUİT

Devrik liderin, cumhurbaşkanı adaylarını yetersizlikle suçladığı ve sadece eski Başbakan Ahmed Şefik hakkında olumlu kanaatleri olduğu kaydedildi. Haberde, Mübarek'in ikamet ettiği suit odaya bitişik 5 lüks odanın daha bulunduğu, devrik lidere yüzme havuzu, jakuzi ve sauna imkanlarının da tahsis edildiği belirtildi. Mısır'daki devrim sürecinde sivillerin öldürülmesi emri verdiği suçlamasıyla yargılanan Hüsnü Mübarek hakkındaki kararın 48 saat içinde verilmesi bekleniyor.