Haniye, serbest bırakılan mahkumların da katıldığı bir toplantıda, tutuklu takası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Takasın sadece Gazze ya da ''Hamas'ın evlatları'' ile sınırlı olmadığını, aynı zamanda Batı Şeria, Kudüs ve işgal altındaki Golan tepeleri ve tüm örgütleri kapsadığını dile getiren Haniye, bunun tüm Filistin için bir zafer olduğu yönündeki sözlerini tekrarladı.

Bazı mahkumların başka ülkelere sınırdışı edilmesiyle ilgili de konuşan Haniye, ''İsrail, bu Filistinlileri, yurt dışına göndererek stratejik bir hata yaptı. Bu sınıdışılar, onlara daha geniş ufuk açacaktır'' dedi.

İsrail ile varılan anlaşma sayesinde 2006 yılında kaçırılan asker Gilad Şalit'in serbest bırakılması karşılığında bin 27 Filistinli mahkum veya tutuklunun salıverilmesi kararlaştırılmıştı. 477 kişilik ilk grup 18 Ekim'de serbest bırakılırken, geriye kalan 550 Filistinlinin de iki ay içinde salıverilmesi bekleniyor.

Serbest bırakılan Filistinlilerden büyük bir bölümü Gazze'ye gönderilirken, 40'ı Türkiye, Suriye ve Katar'a sınırdışı edilmişti.

Tunus seçimlerinin galibi Gannuşi: ''Çifte zafer''

Öte yandan, Arap medyasına yer alan haberlere göre, Haniye, Tunus seçimlerinin galibi Ennahda hareketinin lideri Raşid Gannuşi ile bir telefon görüşmesi yaparak, başarısından dolayı tebrik etti.

Görüşmede, Gannuşi, elde ettiği 'zaferi' Filistinli Araplara, Kudüs'e ve Gazze'ye adadığını söyledi. Gannuşi, ayrıca Arapların hem Tunus seçimlerinin sonucu hem de tutuklu takası ile çifte zaferin tadını çıkarttığını belirtti.