19 Temmuz 2008 günü açılışı yapılan Aydın Valiliği Türkiye Grameen Mikrokredi şubesi, Aydın"da alan tarama çalışmalarına başladı. Grameen Mikrokredi şubesi Aydınlı bayanların üretip gelir elde etmek için kendilerine mikrokredi başvurusu yapmalarını merkezde beklemeden merkez çalışanlarının saha çalışması kanalıyla Aydınlı hanımların ayağına kadar giderek isteyen hanımların mikrokredi uygulamasından yararlanmalarını sağlayacak.
Aydın Valiliği Türkiye Grameen Mikrokredi Şubesi çalışanlarından sorumlu Müdürü Ramazan Yılmaz ve Merkez Müdürü Kübra Ozan Aydın Merkezde yaptıkları saha çalışmaları ile mahalle mahalle gezerek Aydın"lı hanımları mikrokredi konusunda bilgi verip isteyen hanımlarında başvurularını değerlendirecekler. Aydın Valiliği Türkiye Grameen Mikrokredi Şubesi Merkez Müdürü Kübra Ozan Aydın"da bayanlar için ilk mikrokredi uygulamasının Hasanefendi mahallesinde yapıldığını belirterek “Mikrokredi uygulamasından ilk olarak Hasanefendi mahallesindeki 10 bayan yararlandı. Hasanefendi mahallesinde yaptığımız saha çalışmasının aynısını Aydın Merkezdeki diğer mahallelerde de yaparak mikrokredi uygulamasını hanımlara anlatıp, başvuru yapabilmelerini sağlayacağız. Merkezimize çeşitli sebeplerle gelemeyen bayanlarımız olsa da biz saha çalışmamız ile bayanlarımızın ayaklarına kadar gideceğiz” dedi.
Türkiye Grameen Mikrokredi Bölge Müdürü Esat Akgül de mikrokredi uygulaması ile Aydın"lı hanımların üreterek aile bütçesine katkı sağlamak adına önemli bir fırsat kazandıklarını belirterek “Mikrokredi uygulaması ile dünyada ve Türkiye"de kendi işini kurabilmiş pek çok insan bulunmakta. Kefilsiz, teminatsız bir kredi olan mikrokredinin geri ödemesinin de küçük meblağlar halinde yapılacak olması ayrı bir avantaj. İnanıyorum ki Aydın"da pek çok bayan mikrokredi ile başlayıp ileride istihdam yaratarak kendi işlerini kuracaklar” ifadelerini kullandı.