Birkaç gün önce boşandıkları yönünde haberler çıkan Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne ile eşi Özlem Türköne, Başbakan Erdoğan'ın yabancı ülke büyükelçilerine verdiği iftara birlikte katıldılar.

Mümtaz'er Türköne'nin akademik çalışmaları, Özlem hanımın siyasi faaliyetleri nedeniyle bir ayağı İstanbul'da diğer ayağı Ankara'da olan Türköne ailesi bu tür davetlere her zaman birlikte katılma fırsatı bulamıyor. Ancak Başbakan'ın yabancı misyon şeflerine verdiği iftarda birliktelerdi. Böylesine önemli iftara birlikte katılmak, boşandıkları yönündeki haberlere verilen bir yanıtdı.

İftar proğramının ardından Başbakan Erdoğan konukları tek tek ellerini sıkarak uğurladı. Sıra Türköne çiftine geldiğinde Özlem hanımın yüzüne bir gülümseme yayıldı. Karı-koca Türköne'ler birbirlerine çok yakın duruyorlardı. Başbakan Erdoğan'da bu anı kaçırmadı. Özlem hanımla tokalaşırken, "Aaa bakıyorum da ayrılmışsınız" dedi. Aralarındaki yakınlığa işaret ederek, "Aman ne ayrılık, ne ayrılık" deyince üçü de güldüler. Mümtaz'er Türköne o sırada "Hanım ne derse onu yapıyorum" diye mukabele etti.

Bu kez salonun dışında bekleyenlerle Türköne çifti arasında konuşmalar başladı. "İkinizi birarada görmek ne güzel" diyenlere, "Biz zaten hep birlikteyiz" yanıtını verdiler. Mümtaz'er bey, "Başbakan'a da söyledim. Hanım ne derse onu yapıyorum" dedi.

"Aramızda bir sorun yok" diyor Özlem hanım. "Ancak nedenini bilmediğim bir şekilde bizi üzme kampanyası başlattılar" diye eklemeyi de ihmal etmiyor.Yeni Şafak