Tedavi altına alınan 2 kişinin sağlık durumları iyi... Buraya kadar herşey bilindik şekilde gelişti... Ancak bu noktadan sonra insanı kahreden gelişmeler yaşandı... Başkent Doğalgaz ekipleri sızıntı olasılığıa karşı apartmanın tüm dairelerini tek tek dolaştı, sabaha karşı olmasına rağmen kapıları tek tek çaldı, vatandaşları uyandırdı, evlerinden çıkardı, sızıntı kontrolü yaptı, güvenliklerinden tam emin olduktan sonra evlerine dönme izni verdi... Oysa... Yeni yılın ilk saatlerinde yine Ankara'da doğalgaz sızıntısında yaşamlarını yitiren 7 üniversiteli genç olayından sonra Başkent Doğalgaz yetkilileri, "Niye bütün apartmanda ölçüm yapmadınız" eleştirilerine, aynen şu yanıtı vermişti: "Başka daireleri kontrol etmemiz hukuken mümkün değil!"

Başkentte, doğalgazdan zehirlenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Zehirlenen Tarık Kole ve Müzeyyen Saylam, kombiden sızdığı sanılan gazdan zehirlendiler.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Kole ve Saylam'ın durumlarının iyi.

Doğalgaz ekipleri, bina sakinlerini uyandırarak dairelerde tek tek gaz kontrol yaptılar.

'HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL'

İstifa eden Başkent Doğal Gaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir, Ankara"da yılbaşında yaşanan doğalgaz faciasının ardında basın toplantısı düzenlemiş ve yaşanan faciayla ilgili bilgiler vermişti.

Demir, “Niye ekip sadece 4 nolu daireyi kontrol etti de diğerlerini etmedi?” sorusuna "olayın acısı ile sorumlu bulmak için edilmiş sözler" olarak nitelendirerek, “Bizim ekiplerimiz, kimden ihbar geliyorsa onu değerlendiriyorlar. Başka daireleri kontrol etmemiz hukuken mümkün değil, bizim de böyle bir yetkimiz yok. Böyle bir şey benim için de çok mantıklı değil. Gece yarısı tek tek kapı çalmak, "sizi de kontrol edelim" demek çok mantıklı gelmiyor. Sayaçtan sonraki tüm arızalar vatandaşın sorumluluğunda. Servisi arayacaklar.” demişti.


HÜRRİYET