Olaylar şöyle gelişmişti:

Haluk İpek"in baldızı Zeynep Sevim Özaydın, Kayabaşı Mahallesi Yayla Mevkii"nde, imarda "11 No"lu Park Alanı" olarak görünen ormanlık alanda villa yapmak için AKP"li Çamlıdere Belediyesi"ne başvurdu. Önce imar komisyonu, ardından belediye meclisi, 6 Haziran 2008"de yaptığı toplantıda park alanının, hem 1/5000 hem de 1/1000 nazım imar planı tadilatını onayladı. Böylece park alanı, konut alanına çevrilerek, arsa baldıza tahsis edildi.

Baldızının üzerine geçirdi

Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can"ın da aralarında bulunduğu 8 meclis üyesinin onayladığı karara, o dönem Demokrat Parti Meclis Üyesi olan Hüseyin Kayahan karşı çıktı. Kayahan, Çamlıdere Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulunarak, yapımı süren villanın İpek"e ait olduğunu, ancak rant iddialarının önüne geçmek için baldızının üzerine geçirdiğini iddia etti.

"Tamamen yalan" demişlerdi

İddialar, 23 Şubat 2009"da Hürriyet Gazetesi"nde, "Çamlıdere"de Baldıza Villa" başlığıyla yayınlandı. Bunun üzerine AKP"li İpek ve Başkan Can, birbirine benzeyen açıklamalarla, Özaydın"a tahsis edilen arsanın park alanından konut alanına çevrilmediğini, haberin doğru olmadığını öne sürdü. İpek, "Bahsedilen parselin imarda ormanlık park alanıyken bilahare yapılan değişiklikle konut alanına çevrildiği iddiası yalandır. Söz konusu alan, 1985 yılında konut alanına açılmıştır. Dolayısıyla arsanın mülkiyet elde edilmeden 10"larca yıl önce alan imara açılmıştır" dedi.

Jet kararın belgesi

İddiaların peşini bırakmayan Hürriyet, İpek"in baldızına ait villanın yapıldığı bölgenin, imar değişikliği kararını ele geçirdi. Çamlıdere Belediye Meclisi"nin 6 Haziran 2008"de oy çokluğuyla kabul ettiği 33 No"lu kararda, Özaydın"ın villasının yapıldığı arsanın bir gün içinde park alanından konut alanına çevrilerek, hem 1/5000 hem de 1/1000"lik imar planının çıkarıldığı belgelendi.

Resmi plakalı hizmet

ÇAMLIDERE Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Kayahan, inşaat devam ederken, Haluk İpek ve Belediye Başkanı Caner Can"ın sık sık villayı kontrole gittiğini, bazı belediye araçlarının inşaatta çalıştığını da görüntü ve fotoğraflarla tespit etmişti. Kayahan, "Villa için 70"e yakın ağaç kesildi" iddiasını da gündeme getirmişti.

İşte belediyenin o kararı

(...)

Gündemin 5. maddesinde yer alan İlçemiz Kayabaşı mahallesi Yayla mevkiinde bulunan ve belediyemizce yaptırılan 30 m III a paftasında yer alan, imarın 561 ada 1 parsel sayılı konut alanı ile yine aynı mahalleden 30 m III b paftasında 11 nolu park alanın 1/5000"lik Nazım imar planı ve 1/1000"lik imar plan tadilatının onaylanması için imar komisyonuna sevki ve 06.06.2008 tarih ve 14 nolu komisyon raporunun müzakeresi ile plan tadilatlarının onayının müzakeresine geçildi.

Yapılan müzakere sonucunda İmar komisyonumuz yaptığı çalışma sonucu tanzim ettiği raporu meclisimizce yerinde ve uygun bulunarak 1/5000"lik Nazım İmar planın ve 1/1000" lik imar plan tadilatlarının alt yapı ve hizmet ulaşımı açısından yerinde olduğu, imar komisyonu kararı ve planların hazırlandığı şekilde yer alan plan notları ile birlikte 3194 sayılı imar kanunun 8. maddesi ve imar plan tadilatı yönetmeliği gereğince plan koşulları ile birlikte kabul edilerek onaylanmasına, imar plan tadilatlarının ilan ve askıya çıkartılması için oylamaya geçildi.

Yapılan açık oylama neticesinde; Meclisimizin oy çokluğu ile karar verildi.

HÜRRİYET