CHP Lideri'ne yanıt günüydü bugün. Başbakan Yardımcısı Hüseyin Çelik çıktı kürsüye ve dünkü iddialara bir bir cevap verdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Hüseyin Çelik Van'da yaptığı yolsuzluklar nedeniyle Van'a gidemez hale geldi' iddiasını yanıtladı ve Kılıçdaroğlu'na 'hodri meydan' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkında çıkardığı yolsuzluk iddialarını ispatlayamadığını belirten Hüseyin Çelik, "Benim alnım açık. Van'a her zaman gidiyorum. Depremde de gittim, sevinçte de" dedi ve ardından ise bombayı patlattı; "Van'da miting düzenleyelim. Eğer 10 katı büyüklüğünde miting toplamazsam kendisinden özür dileyeceğim..."

Ayrıca ilginç bir 'Kılıçdaroğlu portresi' çizen Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar söyleyip de ardından çark ettiği sözleri sıraladı.

"Siyasetçi dediğin dürüst olmalıdır" diyen Hüseyin Çelik, Kılıçdaoğlu'na "Sen ana muhalefeti bırakıp stand-upçı olmalısın" önerisinde bulundu.

Hüseyin Çelik ayrıca, Başbakan Erdoğan'a 'mal beyanını açıkla' diye çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu'nun büyük bir gafa imza attığını da şu sözlerle açıkladı; "Başbakan 7 yıl önce internet sitesinde mal varlığını ortaya koydu"

İşte Hüseyin'in Çelik'in açıklamasından satırbaşları;

VAN'DA MİTİNG DÜZENLEYELİM ÇAĞRISI

"Benimle ilgili diyor ki Hüseyin Çelik için gensoru verdik. diyor. Bunun için Van'a gidemiyormuşum. Buna gülerim sadece. Ben Gaziantepe gittim ve senin partini sandığa gömdük. Van'da da sandığa gömdük. Ben depremde de, sevinçte de gittim. Burdan Kılıçdaroğlu'na bir çağrıda bulunuyorum. İkimiz Van'da miting düzenleyelim. Eğer 10 katı büyüklüğünde bir miting yapamazsam Kılıçdaroğlu'ndan özür dilerim.

Aday olduğum ille ilgili CHP'ye hesap verecek değilim. Yapılan stratejiyi de CHP'nin anlaması mümkün değil. Benim başım dik alnım açıktır"

NEDEN SAVCILIĞA VERMEDİNİZ?

Sayın Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunuyorum. Mademki benimle ilgili bir yolsuzluk tespit etti. O gün bugündür neden bunu savcılığa vermedi. Eğer siz bunu savcılığa vermediyseniz o zaman siz de ortağısınız. Ama ortada fol yok yumurta yokken, Başbakan'a, çalışma arkadaşlarına habire kara çalacaksınız. Bu ayıptır.

Eğer 24 saat içerisinde bildiğin belge ve belgeleri açıklamazsan, seni müfteri ve namert ilan edeceğim demiştim yıllar önce. O gün bugündür hala ses yok. Bu yaptıklarına pişkinlik derler.

KILIÇDAROĞLU'NUN MAL BEYANI GAFI

Başbakan 7 yıl önce internet sitesinde mal varlığını ortaya koydu. Ben CHP'ye çağrıda bulunuyorum. Siz 2 gün önce Anayasa Mahkemesi sizin 3.3 trilyon yolsuzluk yaptığınızı tespit etti.

Kadrolaşma itirafı geldi CHP'den. Elinizde 3-5 belediye var. tüm ipliğiniz pazara çıktı. Bir de ülkenin bütçesini size teslim ederlerse ne yapacağınız ortadadır.

Başbakan 7 yıl önce mal varlığını koymuş sitesine. Bu güncelleniyor sürekli. Ama ana muhalefet partisinin bundan haberi yok. Bu kadar habersiz mi olur insan kendi ülkesinden. İtham ettiğinzi insanın ne yaptığını insan bilmez mi?

DİNİ YANITI BAŞBAKAN VERDİ

Dini konularda da gereken cevabı Başbakan kendisine verdi. O yüzden ben cevap vermeyeceğim. Kunut duasını ayetle karıştıran kişi bu konulara girmemeli zaten.

PEMBE İNCİLİ KAFTAN DERSİNİ KENDİLERİ ALSIN

Türkiye sözü dinlenen, gündem belirleyen bir ülkedir. Sayın Başbakan'a Pembe İncili Kaftan dersi vermeye çalışıyor. O dersi kendileri alsın önce.

SURİYE DEMEK CHP DEMEKTİR

Sayın Bahçeli de Sayın Başbakan'ın NATO'ya atıfta bulunmasından rahatsız oluyor. Şimdi bir taraftan Kılıçdaroğlu diyor ki, Suriye demek Çin, İran demektir. O zaman Suriye demek CHP demektir.

Neticede Uluslararası ilişkiler duygusallıkla ifade edilemez. Bir ülkeyle bugün çok iyi olursunuz ama yarın aynı durum söz konusu olmaz.