a) Eda Taşpınar
b) Deniz Berdan
c) Ivana Sert

HayHuy.com sitesi, üyelerine 'ikoncan' kavramını sordu. Ankete göre 'Sürekli alışveriş yapan' diye tanımlanan 'ikoncan'ların en ikoncanı yüzde 55 oyla Eda Taşpınar!

Üye sayısı kısa sürede 10 bini geçen Hay-Huy.com, üyelerine son senelerde her yaptıkları olay olan ve gündemden hiç düşmeyen 'ikoncan'larla ilgili sorular sordu. Site üyeleri arasında İkoncanlar içinde yüzde 55 ile en çok 'Eda Taşpınar' tanınıyor. Onu yüzde 34 ile son dönemde kıyafetleri ve evliliğiyle dikkat çeken yabancı gelin Ivana Sert ve arkasından yüzde 11 ile Deniz Berdan izliyor.

SANDALETLERİ OLAYDI!
Türkiye, ilk 'ikoncan' kavramını ünlü iş adamı Nurettin Hasman'ın sevgilisi Eda Taşpınar'la tanıdı. Bodrum sahillerinde güneşlenirken görüntülenen, açılışlarda giydiği özel tasarımlı kıyafetleriyle dikkat çeken Taşpınar, sandaletleriyle bile olay oldu. Davetlerde bacaklarını ortaya çıkaran mini eteklerle boy gösteren Taşpınar, kendisine neden sürekli mini giydiği sorulduğunda, "Niye giymeyeyim? 26 yaşındayım. Şu an bacaklarım güzel. 15 sene sonra belki güzel olmayacak ve giyemeyeceğim...." diye yanıt vermişti.

BOŞ GEZENİN BOŞ KALFASI
Kuryenet'in sahibi Haluk Berdan'la evli olan cemiyet hayatının renkli isimlerinden 39 yaşındaki Deniz Berdan'ı görenler, iki çocuk annesi olduğuna inanamıyor. Eda Taşpınar'ın da kankası olan; özellikle taytları, eldivenleri ve çivili ayakkabılarıyla dikkat çeken Berdan, kendisine 'sosyetik güzel' denmesinden hoşlanmıyor: "Çok klişe bir laf! Sosyete deyince benim aklıma; boş gezenin boş kalfası geliyor. Lütfen bana öyle demeyin. Çünkü 22 yaşından beri çalışıyorum. Benim de çok önemli sıfatlarım var, ben bir işkadınıyım. 11 yıl bağımsız yayıncılık yaptım. 3-4 dergi çıkardım."

NE YAPARLAR NEYİ YAKIŞTIRIRLAR?
HayHuy.com'un üyelerine sorduğu 'Hangisi ikoncan?' sorusuna gelen cevaplara göre;
Eda Taşpınar: Yüzde 55
Ivana Sert: Yüzde 34
Deniz Berdan: Yüzde 11

İkoncanlaren çok neye vakit ayırırlar?
Alışveriş yapmak: Yüzde 28
Mekan önlerinde fotoğraf çektirmek: Yüzde 23
Yaz-kış bronzlaşmak: Yüzde 19
Davetlere katılmak: Yüzde 12
Bebek'te turlamak: Yüzde 11
Kendilerini geliştirmek: Yüzde 4
Çalışmak: Yüzde 2

İkoncanlara en çok ne yakışıyor?
Mini elbise&etek: Yüzde 49 Gladyatör sandalet: Yüzde 22 Mayokini: Yüzde 21 Tayt: Yüzde 8

SOSYETİK GÜZEL GÜNLÜK HAYATTA BİLE ŞATAFATLI
İş adamı Yurdal Sert'le evlendikten sonra mankenlik hayatına nokta koyan Ivana Sert kıyafetlerine gösterilen yoğun ilgiden sonra moda sektörüne el attı. Gündelik hayatında bile şatafatlı kıyafetler giymeyi tercih eden 29 yaşındaki Sert, bir röportajında Türk kadınını moda konusunda tutucu bulduğunu belirterek şöyle demişti: "Tutucu derken; mesela bir Avrupa ülkesinde stadyumlar, sokaklar parklar rengarenktir, bizde ise genelde siyahlar ve kahveler hakimdir." - sabah