Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yıllardır yol arkadaşıydı. Ama artık ikisi farklı makamda. Peki düne kadar hükümete yani her ikisine de yakın olan gazeteciler artık bu iki isim arasında bir seçim yapmak zorunda kalsalar, acaba kimi seçerlerdi? Ahmet Hakan "Kim kime yakın?" duruyor, yazmış...

FEHMİ KORU Tartışmasız Çankaya taraftarı... Taraftarlık meselesini Abdullah Gül"e yönelik eleştirileri üzerine alacak denli abarttığı söylenebilir... Gül"ün Çankaya"ya çıkmasından önce "Gül / Erdoğan dengesi"ne acayip titizlenirdi... Ancak "Çankaya"nın zaptının ardından bu dengeyi pek takmadığını söyleyebiliriz.

MUSTAFA KARAALİOĞLU Star gazetesinin başındaki isim olarak iki tarafla da arayı iyi tutuyor... Ancak bir tercihe zorlansa, mesela Tayyip Erdoğan, "Mustafa artık safını seçmen gerekiyor! Ya ben, ya Abdullah" dese... İşte o zaman kesin tavrını Tayyip Erdoğan"dan yana koyacaktır.

EKREM DUMANLI Hem Abdullah Bey"e, hem de Tayyip Erdoğan"a eşit mesafede ya da mesafesizlikte... Zaman"ın Genel Yayın Yönetmeni olarak bir gün Abdullah Bey tarafından, "Ekrem... Bu iş böyle gitmez... Artık safını seçmelisin" diye sıkıştırılsa... Gazeteciliği bırakır da yine bir seçim yapmaz.

SALİH MEMECAN Duygusal zekası çok yüksek... Bu nedenle bağlanma katsayısı epey fazla... Abdullah Bey"i de, Ali Babacan"ı da kendi kaleminden görüyor... Bu nedenle onlara olan bağlılığı daha yüksek... Ancak Tayyip Bey ile arasında adını koyamadığı bir soğukluk var... Bu nedenle karikatürlerinde Tayyip Bey"i biraz daha acımasızca çizerken, Abdullah Bey"i daha şefkatli bir şekilde karalıyor. Zorlanırsa kimi seçer mi? Zorlanmasına gerek yok... O safını seçmiş!

ERGUN BABAHAN Aslında iş sadece kendisine kalsa... Hem Abdullah Bey"le, hem de Tayyip Bey"le arayı iyi tutacak... Ancak maalesef bu işlerin doğasında "Bir tarafa tam uyum" gösterilmesi gereklidir... Bu nedenle o da tercihini "Aynı dili konuştuğunu sandığı" taraftan yana yapmış durumda... Tayyip Bey"in bir tutum almasına karşılık olarak konvansiyonu ve dengeyi Abdullah Bey"le sağlıyor.