Devrimci Karargah terör örgütüne “bilerek ve isteyerek yardım ettiği” iddiasıyla tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı,gönderdiği mektupta içinde bulunduğu Silivri Cezaevi"ndeki koşullarından şikayet etti ve dava dosyasında yer alan belgeleri gizlilik kararı nedeniyle incelemeyemediğini anlattı.

Yazdığı “Haliç"te Yaşayan Simonlar” isimli kitaptan dolayı hakkında cezai ve idari toplam 29 soruşturma ve dava açıldığını belirten Avcı, taleplerini içeren dilekçelerinin de işleme konmasının geciktirildiğini savundu.

DİLEKÇELER BAŞKA YERE GİTTİ
Avcı"nın Milliyet gazetesine gönderdiği mektupdan bölümler şöyle: “En ciddi olaylarda bile soruşturma için 2 veya 3 müfettiş görevlendirilirken, benim yazdığım kitap için bugüne kadar 8 müfettiş görevlendirilip, kitaptaki her şeyin suç kabul edilmesiyle başlıyor. Şu ana kadar kitaptan dolayı, 4"ünün davası açılmış, 5"i savcılık soruşturma safhasında, geri planda birilerinin destek vererek yönlendirdiği, 9 basın suçlarından ceza soruşturması... Müfettişlerin kitapta buldukları suçlarla ilgili verdikleri tevdi raporlarına dayanarak 8 ayrı ceza soruşturması, 4"ü meslekten ihraç cezası istemli olmak üzere, 11 disiplin soruşturması ve bir özel yetkili mahkemede suç duyurusu olmak üzere Ankara"da onlarca dava ve idari soruşturmayla karşı karşıya bırakıldım.

Tutukluluğuma itiraz ve tahliye taleplerim için verdiğim bir dilekçe hariç, diğerleri (3) günlerce bekletilip ilgili merciine değil, başka merciye götürülüp karar veriliyor.

Kanuna göre, üç-beş gün içinde karara bağlanması gereken taleplerim, bir ayda karara bağlanmadığı gibi, yeni uzatma kararları alındığı için itiraz olmaktan çıkıp, başka mercilerde karara bağlanıyor.

KAMERALARDA KAYIT YOK
Tutuklandığım davada dört aya yakın zaman geçti, hala gizlilik var denerek dosyada olan hiçbir belgeyi görme, inceleme imkanım olmuyor. Ama dosya içerisindeki en gizli belgeler, medyada ve yazdırılan kitaplarda yer alabiliyor.

Şikâyetim üzerine yapılan soruşturmada, eski makamda bulunan kasetlerin, şahsımla alakasının olmadığı, orada çalışan görevlilerin beyanlarından anlaşıldığı gibi, kasetleri koyanları tespit için yapılan teknik incelemede emniyetin çevre kameralarının özellikle kayıt yaptırılmadığı anlaşılmıştır.”

milliyet