CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu, bazı alt geçitlere “Tayyip gidecek Gökçek gelecek” yazan üç gence, Ankara Büyükşehir Belediyesi Encümeni"nin kestiği 9 bin 448"er lira cezayı önceki akşam sosyal paylaşım sitesi twitter"da eleştirdi. Kılıçdaroğlu şunları yazdı:
“Dostlar, duydunuz mu?!!! Ankara"da bazı duvarlara sprey boyalarla yazı yazan gençlere Ankara Belediyesi 9.448"er lira ceza kesmiş. Öncelikle söyleyim yapılan hareket doğru olsun olmasın, duvarların kirletilmesine karşıyım. Evet gençler bir muzırlık yapmış ama bunun cezası 10 bin lirayı bulan bir ceza mıdır Allah aşkına?
Cezayı kesenlere sesleniyorum. Armudu hamuduyla götürenler elini kolunu sallayarak gezerken, o gençlerin bu parayı nasıl ödeyeceklerini hiç düşündünüz mü? Siz hiç muzırlık yapmadınız mı? Hiç mi genç olmadınız mı? Gençleri çağırıp; "Delikanlılar bakın, bu işleri yapmanın şöyle bir yaptırımı var, bir daha yapmayın" deyip, nasihat edip gönderseydiniz daha iyi olmaz mıydı? Ey iktidar sahipleri; güç sizde diye astığınız astık, kestiğiniz kestik, Deli dumrul gibi oradan oraya saldırıp duruyorsunuz. Ama sizin de suyunuz ısındı, merak etmeyin...”



"Sayın Başbakan İsviçre"den yazı alsın"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yenilenen web sayfasının tanıtımı için genel merkezde düzenlediği toplantıda, Wikileaks"in açıkladığı belgeler için Başbakan Erdoğan"ın muhalefete yönelttiği eleştirileri yanıtladı. “Bağırıp çağırmaya gerek yok” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Benimle ilgili bir iddia (Almanya" da PKKlılarla görüştüğü iddiası) olmuştu. O gün o saatte THY uçağı ile Ankara"dan İstanbul"a gittiğimi THY yazısıyla kanıtladım. Sayın Başbakan isteğimiz de eğer arzu ederse, İsviçre"deki bankalardan, herhangi bir hesabının olmadığına dair yazı alması ve kamuoyu ile paylaşması.”