Gebelik anne adayı olan bir kadın için önemli bir evredir. Yemesine içmesine dikkat ettiği gibi cildine de dikkat etmelidir. Nitekim hamilelikten en çok etkilenen bölgelerden biride cildimiz olmaktadır.

Cildinizin nefes alması bu dönemde normal dönemden daha önemlidir. Bu yüzden yatmadan önce makyajınızı mutlaka iyi bir şekilde temizlemeli ve günlük nemlendirme işlemini gerçekleştirmelisiniz.

Öncelikle hamile kadınlar gebelik döneminde düzenli banyo yapmayı alışkanlık edinmelidir. Gün aşırı yıkanmalı cilt temizliği açısından önemlidir. Çünkü gebelikte ter bezleri normalden daha fazla çalışır. Dolayısıyla daha fazla terlenmektedir. Ne çok sıcak nede soğuk suda banyo yapılmalıdır. Ilık sudan biraz daha sıcak bir suderecesi ayarlanmalıdır. Banyo süreside en fazla yarım saat olmalıdır.

Hamilelikte etkilenen bölgelerden biride göğüslerdir. Gebelik nedeniyle büyür ve genişleme meydana gelir. Dolayısıyla bir takım çatlamalar gerçekleşebilir. Bunu önlemek için ise, banyo sonrası bir takım şenlendiriciler ve çatlaklara karşı kremler kullanılabilir.

Kalça ve bacaklarımızda da önemli derecede değişmeler meydana gelir. Çatlaklar burda da baş göstermektedir. Bunun içinde bir takım yağlardan hazırlanmış nemlendirici maskeler uygulanabilir. Özellikle badem yağı tavsiye edilir.

Ve son olarak tabi ki göbek bölgemiz vücudumuzda en fazla gerilen cilt bölgesi olan göbek bölgesi içinde bazı nemlendiriciler kullanılmalıdır. Yine badem yağını bu bölgeye de uygulayabilirsiniz.

Kadınlaralemi