ABD'nin Oregon eyaletinde hamile bir kadını döverek öldürdükten sonra, doğmamış bebeğini karnını keserek alan kadın suçunu kabul etti. Çocuk sahibi olmayı takıntı haline getiren Korena Roberts'ın (29), dün suçunu kabul ettiği ve şartlı tahliye olasılığı olmaksızın ömür boyu hapse mahkum edildiği belirtildi. Roberts'ın suçunu kabul etmesi, sanığın, yargılanmayacağı ve olası bir idam cezasına çarptırılmayacağı anlamına geliyor.

Korena Roberts, 2009 yılı haziran ayında 21 yaşındaki hamile Heather Snively'i copla döverek öldürmüş, usturayla karnını keserek bebeği almıştı. Roberts'ın erkek arkadaşı, olaydan sonra kadını, cansız bebekle birlikte banyo küvetinde bulmuştu. Bebeğin, normal koşullarda 2 ay sonra dünyaya gelmesi bekleniyordu. Polis, Snively'nin cesedini de Roberts'ın evinde bulmuştu. Korena Roberts'ın, cinayetten 4 ay önce komşularına hamile olduğunu söylediği, puset, mama ve annelikle ilgili dergiler satın aldığı ortaya çıkmıştı. Cinayetten birkaç hafta önce nişanlısıyla birlikte Oregon'a taşınan Snively'nin Roberts ile bebek kıyafetleri bakarken internette tanıştığı sanılıyor.

Roberts'ın Snively ile tanışmadan önce internetteki ilan sitesi Craigslist ve telefonla diğer hamile kadınlarla iletişim kurmaya çalıştığı da belirlenmişti.