Merkez Gürsu ilçesinde oturan ve 4 aylık hamile olan Leyla Algan’ın cesedi, 14 Kasım 2010 tarihinde ormanlık alanda bulundu. Jandarma boğularak öldürülen genç kadının evden ayrılırken yanında bulunan oğlu Gökhan’a ise ulaşılamadı.

Soruşturma sonrası gözaltına alınan İhsan Ayan, bir süre birlikte olduğu iddia edilen kadını boğarak öldürdükten sonra, halen kayıp olan oğlunu ise dereye attığı iddiasıyla tutuklandı.

Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’Hamile kadını ve çocuğu öldürmek’ suçundan çifte ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen İhsan Ayan’ın yargılanmasına devam edildi. Bugün yapılan duruşmaya, öldürülen Leyla Algan’ın eşi Harun Algan, kardeşleri Mustafa ve Talet Akbulut katıldı.

Mustafa Akbulut mahkemeye verdiği dilekçede, yeğeni Gökhan’ın öldürülmediğini, sanığın Erzurum’a bağlı Oltu İlçesi’nde oturan bir akrabasına evlatlık olarak verildiğini ileri sürdü.

Karar aşamasına gelen duruşmada mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, İhsan Aydın’ın, hamile kadını öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını, cesedine ulaşılamayan Gökhan Algan ile ilgili dava dosyasının bu davadan ayrı tutulmasını talep etti.

Mahkeme duruşmayı karar vermek üzere Şubat ayına erteledi.