Olay, bugün saat 21.00 sıralarında Merkez Yıldırım İlçesi Teferrüç Mahallesi Menekşe Sokak"ta meydana geldi. Kar maskeli iki kişi, 3 katlı binanın 2'nci katında oturan Sami Yıldırım'a ait evin kapı zilini çaldı. İki gaspçı, kapıyı açan 6 aylık hamile Aycan Yıldırım"ın yüzüne biber gazı sıkarak içeriye daldı. Neye uğradığını şaşıran Aycan Yıldırım acı içerisinde kıvranırken, çocukları 5 yaşındaki Betül ve 8 yaşındaki Kaan ise zil sesini duyunca "Babam geldi" diye kapıya koştu.
Zanlılar, çocuklarının yanında, Aycan Yıldırım'ı tehdit edip parasını ve ziynet eşyalarını istedi. İki zanlı olumsuz cevap alınca da önce Aycan Yıldırım'ı tartakladı, ardından da evde para ve ziynet eşyası aradı. İstediklerini bulamayan soygunculardan biri, “Ne olur bana ve çocuklarıma zarar vermeyin” diyen Aycan Yıldırım'ın parmağındaki altın yüzüğü alıp merdivenleri hızla inerek kaçtı.
Ayşen Yıldırım'ın ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, iki gaspçıyı yakalamak için çalışma başlattı.
Biber gazından etkilenen Aycan Yıldırım ambulans ile Muradiye Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Doktorlar hamile Aycan Yıldırım"ı olası düşük ihtimaline karşın Zübeyde Hanım Doğumevi"ne sevk etti.
Olayı haber alıp çalıştığı Anadolu Mahallesi"ndeki çiftlik evinden hastaneye gelen Sami Yıldırım, şoke oldu.